Interviul săptămânii · 725 · 28 August 2019

Dialog deschis cu social democratul Șimon Ștefan Florin: Sunt slab pregătiți profesional și mult prea preocupați de imaginea personală decât de problemele cotidiene ale comunității.

Dialog deschis cu social democratul Șimon Ștefan Florin: Sunt slab pregătiți profesional și mult prea preocupați de imaginea personală decât de problemele cotidiene ale comunității.ariesnew.ro

Dialog deschis cu social democratul Șimon Ștefan Florin:🤵Sunt slab pregătiți profesional și mult prea preocupați de imaginea personală decât de problemele cotidiene ale comunității.

➡️Adrian Mărincean: Ce ne poți spune despre tine, cine este Șimon Florin Ștefan?

➡️Șimon Florin: Mă numesc Florin-Stefan Simon , am vârsta de 44 de ani și m-am crescut în frumosul oraș de pe malul Arieșului, Câmpia Turzii. Provin dintr-o familie mixtă, româno-maghiară, alături de care am învățat încă din copilărie că trebuie să fii bun în ceea ce faci !...la un moment dat în viață nu va mai fi nevoie să te prezinți..., te vor prezenta faptele tale! Cu acest spirit am reusit să mă dezvolt și educ, iar azi la vârsta maturității să pot fi un om implinit.

➡️ #AM: O perioadă ai fost plecat la muncă în Spania, ce ne poți spune de viața românilor de acolo?

➡️ #SF: Da, ai dreptate. Am fost în mai multe perioade de timp un Spania, acolo fiind stabiliți de multă vreme atât fratele cât și sora mea.

Românii nostri odată ajunși printre străini au încercat să se impună pentru a duce o viață mai bună, una în care lipsurile materiale să rămână în urmă. Dar, cei mai mulți, pentru aceasta au fost nevoiți la multe încercări și suferințe.

Mereu îmi spuneau că așteaptă momentul reintoarcerii în țară, pentru cei mai mulți partea materială câștigată acolo cu greu, neputând suplinii dorul sau amintirile lăsate acasă. În fine, a fost o experiență utilă pentru mine, si o importantă lecție de viață pot spune, apreciind mai mult pe fiecare român în parte pentru efortul si perseverența de care dau dovadă fiecare departe de cei dragi.

➡️ #AM: Ești absolvent al Facultății de Istorie- Arheologie, de aceea te întreb, cum vezi astăzi actul cultural de la Câmpia Turzii?

➡️ #SF: Încep prin a spune că pentru o comunitate mică ca a noastră, e foarte important să ne cunoastem trecutul pentru a înțelege prezentul, dar mai ales pentru a ne putea gândi prin activitățile instructiv-educative la un viitor mai bun, mai singur. Astfel după părerea mea cultura poate uni în jurul iei energii nebănuite prin implicarea membrilor săi, dar și poate ucide, dezbina. Cea de-a doua variantă se întâmplă azi, din în orașul nostru.... spun aceste lucruri, pentru că mi-a plăcut să fiu implicat activ în viața social si culturală a comunității mele, dar când n-ai persoane pregătite profesional în funcții cheie, mai ales pentru cultură, e grav! Acestea în timp, aduc dezastrul, ignoranța, nepăsarea, indolența, față de niște valori fundamentale pentru umanitate!! Din păcate, mă repet, la Câmpia Turzii actul cultural este în colaps!

➡️ #AM: Un drept fundamental al omului este dreptul la exprimare liberă, la opinie. Ați fost dat în judecată de actualul primar Dorin Lojigan pentru opiniile dvs. Cum comentați acest lucru?

➡️ #SF: Mda...este un subiect destul de sensibil pentru mine, în primul rând nu m-am așteptat ca un cetățean onest care își expune liber părerile și ideile față de actuala administrație, să fie tratat cu atâta înverșunare și răutate.

Chiar dacă eu mi-am asumat în totalitate calificativele date pentru actualul primar, față de ,,promisiunile" făcute concetățenilor mei în urmă cu mai bine de 3 ani prin ,,programul electoral ", dânșii s-au simțit ofensați de criticile mele argumentate atunci când vorbeam despre mizeria din oraș, drumurile ca după bombardament, lipsa locurilor de muncă, spitalul mediocru etc...

Dar, mă bucur că instanțele judecătorești din Turda și Cluj mi-au dat dreptate, n-am fost nevoit să "achit pretențiile aberante " ale unui primar care trebuia să-și ocupe timpul pentru programe de dezvoltare a comunități, că pentru asta îl plătim noi toti prin taxele si impozitele noastre locale, nu? De moment, nu îmi doresc să continui cu această experiență neplăcută, dar la momentul potrivit vă asigur că oamenii vor afla de la mine întregul ,,abuz emotional” la care am fost supus.

➡️ #AM: Ce lipsește actualei conduceri de la Câmpia Turzii?

➡️ #SF: Administrația actuală din oraș este complet ruptă de realitatea și nevoie multora dintre noi, părerea mea este că sunt slab pregătiți profesional și mult prea preocupați de imaginea personală decât de problemele cotidiene ale comunității.

➡️ #AM: Are nevoie Câmpia Turzii in 2020 de un alt primar?

➡️ #SF: Categoric, da! Orașul nostru are nevoie de-o revigorare sănătoasă, realizată prin oameni hotărâți și bine pregătiți.

Viitorul primar și echipa sa trebuie să readucă liniștea, încrederea și mulțumirea pe fețele concetățenilor nostri.

➡️ #AM: De ce ați ales echipa PSD Câmpia Turzii?

➡️ #SF: M-am alăturat familiei social-democrate din Câmpia Turzii pentru că aici am regăsit acest spirit de normaltate, cu oameni buni, care își iubesc orașul și oamenii din comunitatea lor. Îmi doresc ca împreună să fim cu toții implicați mai activ civic, și să putem spune fraților nostri plecați printre străini că pot revenii acasă cu încredere și pentru o viață decentă într-un oraș european.

Să ne ajute Dumnezeu!

➡️#AM: Îți mulțumesc pentru timpul acordat!