Interviul săptămânii · 744 · 08 Aprilie 2019

Dialog între tinerii social democrați! Interviu cu Maria Cosmina VITAN- președinta TSD Câmpia Turzii.

Dialog între tinerii social democrați! Interviu cu Maria Cosmina VITAN- președinta TSD Câmpia Turzii.ariesnew.ro

Dialog între tinerii social democrați!

Interviu cu Maria Cosmina VITAN- presedinta TSD Câmpia Turzii.

Adrian Mărincean:-Unde ai copilărit?

Maria C. VITAN: -M-am născut la București, iar copilăria până la vârsta de opt ani am petrecut-o în comuna 1 Decembrie județul Ilfov și la bunici în Comana județul Giurgiu, locuri pe care le port în suflet cu mare drag. Sunt locurile copilariei mele unde am ascultat de la bunici multe legende istorice, legendele zonei.

A.M: -Care este prima ta amintire de când erai copil?

M.V: -Îmi amintesc destul de vag…posibil să fie cea de la trei ani, era ziua de Paști, ouale erau pregătite pe bufetul bucatariei, nerăbdătoare fiind să o aștept pe mama să le pună pe masă, am vrut să iau singură coșul dar din nefericire pentru părinții mei, bineînțeles că am scăpat coșul și am spart toate ouăle. Pentru mine acum este amuzant, cu siguranță și pentru ei, dar atunci nu a fost deloc pe placul lor.

A.M: - Ce ți-a plăcut cel mai mult să înveți în liceu?

M.V:-În primii ani de liceu mi-a plăcut foarte mult limba și literatura română. Atunci am citit și recitit, ,,Baltagul" de Mihail Sadoveanu, ,,Singur pe lume” de Hector Malot și Papillon de Henri Charriere... Apoi am trecut la o altă etapă, matematica.

A.M:- Ce hobby-uri ai?

M.V:- Nu aș putea spune că sunt pasionată de ceva anume. Cred că de viață! Dar uite, pot enumera câteva lucruri care îmi fac plăcere, și anume: călătoriile, plimbările prin natură, cărțile bune și propriul animal de companie, ,,Bijou”, un frumos bichon care are patru anișori...

A.M:- Facultatea de drept? De ce?

M.V:- Facultatea de drept am ales-o deoarece am în familie rude în acest domeniu și care bineînțeles mi-au recomandat această facultate, dar și pentru că de mică copilă m-au atras activitățiile de avocatură.

A.M.:-Cum de-ai decis să intri în politică?

M.V:- Am ales politica din dorința de a încerca să schimb în bine viitorul meu și al generației mele și nu în ultimul rând pentru că este compatibilă cu profesiunea de jurist/avocat...

A.M: -Cum ai reacționat când ai fost aleasă președinte al organizației de tineret?

M.V:- M-a încercat un sentiment de mândrie, deoarece am realizat că tinerii au încredere în mine și în planurile pe care le am pentru viitorul nostru.

A.M:-Ce planuri ai sau ce proiecte ai în minte pentru relația tineri-politică?

M.V:- În primul rând, aș vrea să schimb prejudecățile tinerilor din ziua de astăzi, cu privire la politică. Să îi încurajez să se implice mai mult în schimbarea, dezvoltarea și progresul țării noastre, deorece alegerile pe care ei le fac acum, îi vor urmări în viitor atât pe ei cât și pe următoarele generații.

A.M: -Care este cartea pe care ai citit-o ultima dată? Ce carte preferi?

M.V.: - Ultima carte citită de mine este ,,Soția plantatorului de ceai” scrisă de Dinah Jefferies, iar cartea mea preferată pe care am recitit-o de mai multe ori este Vraciul, profesorul Wilczur (vol. 1 si 2) de Dolega Mostowicz.

Adian Marincean: Îți mulțumesc pentru interviu și pentru timpul alocat, a fost o reală plăcere!

Maria Cosmina Vitan: Și eu îți mulțumesc!

Interviu din ciclul: ,,Dialog cu social democrații” susținut de Adrian Marincean -purtător de cuvânt PSD Câmpia Turzii!