Opinion · 867 · 14.05.2023

Dilema politicii locale: “Burgerul cu foiță de aur” la 450 de lei sau “Metrul cub de beton la 1000 de euro?”

By REDACȚIE
Dilema politicii locale: “Burgerul cu foiță de aur” la 450 de lei sau “Metrul cub de beton la 1000 de euro?”

Dragi prieteni, am să-mi încep articolul parafrazându-l pe regretatul prof. dr. psihiatru Florin Tudose, viața este o luptă continuă, care începe cu prima gură de aer inspirată de nou-venitul pe lume prunc și se sfârșește cu ultima geană de lumină zărită în pragul treceri spre lunga noapte fără de sfârșit. În consecință orice zbucium al vieți cotidiene își are explicația în acest travaliul al vieții

Trecând de la cele metafizice la cele lumești, m-am hotărât ca în astă seară de duminică să scriu un articol, de fapt o mică interogație retorică despre mult discutatul burger cu foiță de aur la 450 de lei, un produs gastronomic exclusivist, o consecință a unui business de 5*****, care brusc s-a tranformat într-un subiect politic de anvergură națională…deoarece această afacere aparține prietenului nostru Avram Gal, președinte PSD Câmpia Turzii și canditatul la funcția de primar al muncipiului, candidat cu șanse reale de al detrona pe actualul primar PNL, Dorin Lojigan. V-ați prins de la început că de aici pleacă miza politizării burgerului cu foiță de aur.

Apostolul Pavel evanghelizând malurile Mediteranei le spunea evreilor și grecilor că "dacă sărăcia nu-i o virtute, atunci nici bogăția un păcat”...Aș completa eu cu: bogăția poate fi un mare păcat doar dacă aceasta este o consecință a unor funcții publice, dobândite politic,...spre exemplu primar!

În consecință n-ar fi mai indicat ca înainte de a intra în politică și a accede la funcții publice să faci bani în privat prin business și pe urmă să faci politică, ca nu cumva ca fiind sărac...la sfârșit de mandat să te îmbogățești cu vreo două case și câteva apartamente?

Cum se împăca ideea, liberali cu afaceri propri în faliment, angajați la stat în primărie cu sinecuri consistente și care ne explică “performața” capitalului privat?!!!

Ce este mai suspect politic, o reclama agresivă a unui business privat, exclusivist “burgerul cu foiță de aur de 450 lei” si care pe principiul încasări mari generează impozite mari... pentru bugetul statului…taxe de unde se plătesc salarii si pensii,... ori metrul cub de beton cu 1000 de euro plătit din banii bugetului si preț ce are la baza un alt principiu "un produs ieftin nu se poate vinde pentru că un intră toată lumea în preț”?

Răspunsul, dragi prieteni, trebuie să-l găsiți voi, în 2024 la alegerile locale!

"Atât s-a putut!"

BACK TO TOP