Story · 279 · 22.09.2023

"Din umbra Orfelinatului în lumina solidarității: Mihai Căldăraru, erou pentru persoanele defavorizate"

By PETRE POPP

Povestea unei vieți marcate de Orfelinat, dar înălțată prin ajutorul acelor defavorizați

Mihai Căldăraru, o poveste de viață impresionantă, exemplifică puterea rezilienței și a solidarității umane. Născut în București acum 37 de ani, el a trăit o copilărie plină de dificultăți, fiind ultimul dintre cei mulți frați ai săi. De mic, a fost abandonat de părinți și a trecut prin multiple orfelinate, începând chiar din primele zile ale vieții.

La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde a suferit mult și a fost expus unor rele tratamente care au afectat permanent starea sa de sănătate. Cu toate acestea, a reușit să-și găsească puterea de a înfrunta provocările vieții. A urmat cursurile unei Școli de Arte și Meserii, a unei Școli Populare de Artă, precum și cursuri de Asistent Social și de inspector de resurse umane.

Mai mult de jumătate din viața sa a petrecut-o în orfelinate, unde a fost lăsat de părinți imediat după naștere, înainte de Revoluție, când încă nu împlinise trei ani. De-abia la vârsta majoratului a reușit să-și regăsească familia, dar a ales să continue să-și croiască propriul drum în viață.

Prima sa slujbă a fost ca ajutor într-un restaurant, ocupându-se de spălatul vaselor. Cicatricile emoționale și bătăile suferite în orfelinate l-au marcat profund, dar au și determinat să devină un sprijin pentru cei asemenea lui, care au trecut prin suferințe similare. Misiunea lui este acum să vină în ajutorul orfanilor și a bătrânilor afectați de adversități, oferindu-le lumina și speranța pe care el însuși le-a căutat în viața sa."

Sper că această reformulare vă ajută să vă prezentați povestea într-un mod mai coerent și expresiv.

BACK TO TOP