Sports History · 2008 · 30 Aug 2022

Echipa de fotbal *PRESTAREA* în anii 80

By PETRE POPP
Echipa de fotbal *PRESTAREA* în anii 80

1965 – Se inaugurează în centrul orașului clădirea complexului Cooperației Meșteșugărești (devenită mai apoi Cooperativa Prestarea, azi S.C. C.A. Metalica)

Cooperativa ,,PRESTAREA” Câmpia Turzii

Activitatea de cooperație meșteșugărească a luat ființă la Câmpia Turzii în anul 1948, cu două unității prestatoare de servicii, cooperativa ,,Deservirea” și ,,Unirea”, unității formate din mai multe ateliere particulare ale unor mici meseriasi de diferite profesii. Să nu uităm că anul 1948 a fost anul ,,Naționalizării”, când toate întreprinderile private, mari, mici și mijlocii au fost trecute în proprietatea Statului, adică avutul obștesc în limbajul vremurilor respective.
Prima cooperativă era profilată pe: frizerie și coafură, reparatii radio, tinichigerie, lăcătușerie, sudură, iar cea dea doua, cuprindea activitatile de: croitorie, confecționare la comandă și reparatii de încălțăminte.
Ambele unității au funcționat în subordinea cooperației Turda, până la 1 august 1968, când a toate cele 13 ateliere (secții) din localitate, având 125 de muncitori și 15 funcționari, au fost preluate de către Cooperativa Meșteșugărească de Producție ,,Prestatea” nou înființată atunci la Câmpia Turzii.
Datorită extinderii serviciilor către populație, activitatea cooperetivei a fost diversificată: ceasornicărie, frigidere, masini de spălat, televizoare, studiouri de înregistrare pe bandă magnetică, studio foto)
În anul 1975, în cartierul Șarât, pe strada Gh. Lazăr, peste drum de bunicii mei materni s-a construit o secție de croitorie, blănarie-cojocărie
Ce mai trebuie menționat că în următorii ani, apare un atelier ,,Auto-moto”, o curățătorie chimică, o sectie de confecționat încălțăminte...iar în anul 1983 se inaugurează noul local al ,,Stației Autoservice”
În anul 1980, în cele sase sectii de lucrau producții de serie, și anume încălțăminte pentru bărbați și femei, confecții îmbrăcăminte, sticărie menaj, confecții metalice și cuie speciale, produse competitive atât pe piața înternă cât și la export, atunci se exporta sticlărie în Anglia, și confecții îmbrăcăminte pentru femei și copii în R.F. Germania, Beligia, URSS și Ungaria
În anul 1984, Cooperativa Meșteșugărească își schimbă numele din ,,Prestarea” în ,,Metalica”.

BACK TO TOP