Politica · 598 · 31 Mai 2020

Economistul Adrian MISCHIAN, un candidat puternic de dreapta la alegerile pentru functia de primar la Campia Turzii

Economistul Adrian MISCHIAN, un candidat puternic de dreapta la alegerile pentru functia de primar la Campia Turziiariesnew.ro

Despre Adrian Mischian, consilier local PMP, în mediul politic și nu numai, se vorbește ca o posibilă variantă a dreptei politice de la Câmpia Turzii, pentru funcția de primar. De profesie economist și inginer, fost sef al Sucursalei Câmpia Turzii a Companiei de Apa Arieșul SA, fost director al Companiei de Salubritate Câmpia Turzii, în prezent conducându-și propria afacere cu succes. Adrian Mischian este unul dintre cei mai competenti consilieri locali, cu poziții pertinente în forul deliberativ al municipiului, un adversar redutabil al primarului Dorin Lojigan atunci când este vorba de derapajele administrației locale conduse haotic de PNL.

Adrian MISCHIAN: ,,În calitate de consilieri locali, ne-am intrunit in comisiile de specialitate cu scopul analizării proiectelor de hotărâri ale Consiliului Local Câmpia Turzii, pentru sedința ordinară de a doua zi.

Doua proiecte de hotărâre mi-au reținut atenția.
Unul dintre ele facea referire, printre altele, la întreținerea fântânilor arteziene. L-am întrebat pe șeful Serviciului Investiții din cadrul Primărie Câmpia Turzii, d-l Simion Luca, dacă există un program de întreținere a acestora, pentru că aspectul lor este unul jalnic. Răspunsul a fost dezarmant: s-a luat decizia să nu se mai aloce bani pentru întreținerea acestora, o parte dintre ele urmând a fi demolate (cea de lângă gara CFR, cea de pe strada Muresului), pe motivul că sunt mari consumatoare de … apă potabilă (!!!). Am intrebat ce se va construi în locul lor, nu am primit deocamdată niciun răspuns, ori este ceva “strict secret”, conform modului de lucru al administratiei locale ori nu există incă o soluție în acest sens. Cunoscând modul de lucru al administrației locale, probabil va fi ceva cu foarte mult beton.
Alt proiect de hotărâre face referire la majorarea cuantumului burselor scolare cu 10 lei/lună, pentru fiecare categorie: socială, de studiu, de merit, de performanță. Nu am să procedez ca și o parte din consilierii PNL, care in urma cu câteva luni, în momentul în care semnalam anumite inechități la acordarea burselor școlare și solicitam suplimentarea fondurilor alocate acestora, mă acuzau de populism. Nu am să-l acuz de populism pe primar, domnia sa fiind inițiatorul proiectului de hotarâre, nu este o inițiativa rea, dar nu rezolvă problema pe care am semnalat-o eu, și anume, există în continuare anomalii de genul: un elev cu media 9,80 nu beneficiază de bursă de merit, dar un elev cu media 9,25 ia bursă de studiu, în baza unor declarații pe proprie răspundere ale parinților privind veniturile obținute. Privind cuantumul burselor școlare – 50 lei/luna – bursa sociala, 60 lei/luna – bursa de studiu, 70 lei/lună – bursa de merit, 80 lei/lună – bursa de performanță, sumele fiind cam aceleași în toate localitațile din România, vedem încă o dată în ce țară săracă trăim și cam care este interesul pentru educație. Măcar de am putea acorda anumite gratuități elevilor din Câmpia Turzii, dar la ce să le acordăm gratuități: bazine de înot nu, baze sportive nu, posibilități de agrement nu, săli de cinema nu, puținele săli de sport existente sunt închise pe perioada weekend-ului și pe perioada de vacantă, din lipsă de personal! "Beneficiază" însă de “gratuitate” la plimbările pe jos, printre gunoaiele si bălăriile ce au pus stăpânire pe Câmpia Turzii. Trist.
Consilier local - Adrian Mischian''