Actualitate · 4074 · 07 Octombrie 2018

Exclusiv Părintele Daniel VĂLEAN din SUA: România, ai o calitate de care nu te-ai dezmințit niciodată de-a lungul istoriei: arta de a fi pe invers.

Exclusiv Părintele Daniel VĂLEAN din SUA: România, ai o calitate de care nu te-ai dezmințit niciodată de-a lungul istoriei: arta de a fi pe invers. ariesnew.ro

Romania, ai o calitate de care nu te-ai dezmintit niciodata de-a lungul istoriei: arta de a fi pe invers. Ti se trage din deprinderea de a fi mereu confuza si din lenea de a gandi. Exemple: Burebista l-a ales pe Pompei (a castigat Cezar), Stefan a ales Venetia (a castigat Poarta), Iancu de Hunedoara a ales cruciatii (au castigat otomanii), Mihai Viteazul l-a ales pe Basta, Brancoveanu l-a trimis la moarte pe Antim pentru ca era pro-Austria, apoi a murit el insusi decapitat de Poarta, Iancu parasit, Horea tradat, Eminescu si Caragiale uitati sau alungati, Iorga asasinat, Regele Mihai alungat, la 1916 cand a trebuit sa fii cu nemtii ai fost cu Antanta pana ai devenit provincie de Iasi, la 1944 cand a trebuit sa fii cu Aliatii ai fost cu Hitler, cand a trebuit sa fii cu americanii ai fost cu Stalin; in '89, cand trebuia sa-l votezi pe Coposu l-ai luat in brate pe Tatucul, in 2016 cand trebuia sa vezi Parisul, te-ai uitat spre Rusia, in 2018 cand Grecia, Polonia si Ungaria pun piciorul in prag tu esti iar cu un pas in urma, iar azi, cand toate tarile din jur si-au ales calea, tu esti din nou depasita de realitate. Mai mult, vei serba Craciunul cu o euforie deplina, dupa ce tocmai l-ai rastignit pe Prunc a doua oara.
"Romania nu poate fi de incredere" este motto-ul dupa care s-a orientat restul lumii cand a fost nevoie sa decida despre tine. NATO si UE sunt ultimele care au gandit asa despre tine (te-au lasat in valuri, pana au avut nevoie de tine).
Sa fie vina altora? Nu, e doar confuzia care te-a strabatut mereu si lenea de a gandi. Vreau doar sa nu te mai plangi niciodata ca altii sunt de vina. E dreptul tau sa fii confuza de fiecare data, e dreptul altora sa te ia ca atare cand vine vorba de decizii.
In alta ordine de idei: sper din toata inima sa nu mai aud vreodata vreo Biserica, vreun preot spunand ca romanii sunt 96% crestini si 87% ortodocsi. Acest referendum a fost cat un recensamant: exista 15-20% crestini in Romania. Restul sunt contribuabili de religie, confuzi de religie, agatati de religie sau pozanti de religie, orice in afara de crestini reali. Te rog, Biserica, sa constientizezi asta si sa-ti reanalizezi misiunea prin preotii si profesorii tai de religie: de la atitudinea "majoritari crestini" la "Biserica din catacomba", pentru ca asta esti de fapt. Si, in realitate, asa ar fi trebuit sa gandesti intotdeauna. Uita-te la biserica plina si reaminteste-ti ca doar 15-20% inteleg de ce sunt acolo, stiu ce cauta acolo. Restul sunt confuzi.
In sfarsit, din fericire Deus dixit - Dumnezeu a vorbit. Spun din fericire, pentru ca acest referendum esuat este de fapt o victorie a Bisericii lui Dumnezeu. "Barbati galileeni, ce stati privind la cer? Acel Iisus pe care L-ati vazut plecand, Acelasi va si veni!" Oare nu Domnul v-a spus ca in lume necazuri veti avea? Ca voi nu sunteti din lume? Nu Domnul v-a atentionat ca urmeaza a fi din ce in ce mai rau, pana cand va fi sfarsitul? Si atunci, daca finalul e chin si durere, de ce nu te bucuri, turma mica? Ziua Domnului va veni implacabil! Semnele sunt aici! De ce plangi pentru o neizbanda in loc sa vezi lucrarea lui Dumnezeu? Sau crezi ca Domnul are nevoie sa fie aparat, protejat ca un idol fara suflare? Te indoiesti in legatura cu atotstiinta si planul Domnului? Vrei sa fii tu instrumentul care lucreaza, rapindu-I Domnului aceasta prerogativa? Crezi cumva ca oprind tavalugul LGBT (si al altor nelegiuiri care vor mai veni) duci lupta de slava lui Dumnezeu? Oare nu cumva "lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh"? Nu te poticni asadar pentru un esec egoist, nu plange dupa mandria ranita: bucura-te ca Domnul vine, iar tu esti in ceata celor alesi!
PS: cu toate ca e considerat un referendum esuat, inca nu am votat. O voi face peste cateva ore 😉