Eveniment · 700 · 26 Martie 2019

Expoziția „POVESTE ÎN ACUARELĂ”, organizată la Cluj

Expoziția „POVESTE ÎN ACUARELĂ”, organizată la Clujariesnew.ro

Expoziția „POVESTE ÎN ACUARELĂ”, organizată la Cluj

Liceul Tehnologic pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean, în parteneriat cu Asociaţia NID pentru Deficienţi de Auz şi Asociaţia Derzelas, găzduiește în perioada 25-30 martie a.c., la sediul de pe Calea Dorbanților, nr. 40, expoziţia Concursului Naţional Artistic cu Participare Internațională „POVESTE ÎN ACUARELĂ”.
Aflată la cea de-a XI – a ediție, „POVESTE ÎN ACUARELĂ” este un concurs artistic interdisciplinar cu participare internaţională, în care au fost implicaţi 300 de elevi şi preşcolari din şcolile speciale şi de masă din România şi din Serbia. Tema aleasă pentru acest an este „călătorie în lumea imaginară”, constând în realizarea unei ilustraţii la un text literar sau în realizarea portretului unui personaj preferat.
Scopul general al acestui concurs îl reprezintă realizarea de activităţi extracurriculare ca modalitate complementară de participare activă a tinerilor în comunitate, creşterea calităţii procesului educaţional, asigurarea unor condiţii egale, echitabile, de acces la educaţie pentru elevii cu dizabilităţi, creșterea motivației pentru învățare, precum și dezvoltarea deplină a potenţialului creator. De altfel, concursul urmăreşte și fructificarea cunoştinţelor și deprinderilor dobândite în cadrul cursurilor și activităților extracurriculare.
Menționăm în acest sens faptul că expoziţia este parte a activităţilor de diseminare a rezultatelor concursului iar în cadrul ei se vor anunța câştigătorii competiției.