Facebook Scan · 291 · 13.03.2022

Facebook permite postări despre război care îndeamnă la violenţă împotriva ruşilor şi a lui Putin

By REDACȚIE
Facebook permite postări despre război care îndeamnă la violenţă împotriva ruşilor şi a lui Putin

Platformele Meta vor permite utilizatorilor Facebook şi Instagram din unele ţări să îndemne la violenţă împotriva ruşilor şi soldaţilor ruşi în contextul invaziei din Ucraina, potrivit unor e-mailuri interne consultate de Reuters, într-o modificare temporară a politicii companiei.

De asemenea, compania de socializare permite temporar unele postări care îndeamnă la moartea preşedintelui rus Vladimir Putin sau a preşedintelui belarus Alexander Lukaşenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conţinut.

"Ca urmare a invaziei ruseşti din Ucraina, am permis temporar forme de exprimare politică care în mod normal ar încălca regulile noastre, cum ar fi discursuri violente precum "moarte invadatorilor ruşi". În continuare nu vom permite apeluri la violenţă împotriva civililor ruşi", a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Apelurile la moartea liderilor vor fi permise dacă nu conţin alte ţinte sau locaţia şi metoda, se arată într-un e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violenţa şi incitarea la violenţă.

Citând articolul Reuters, ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut Washingtonului să oprească "activităţile extremiste" ale Meta.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violenţă la adresa soldaţilor ruşi se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina, potrivit unui e-mail.

În e-mailul trimis recent moderatorilor, Meta a evidenţiat modificarea politicii sale privind instigarea la ură care se referă atât la soldaţii ruşi, cât şi la poporul rus, în contextul invaziei.

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook în ţară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricţii de acces la mass-media rusă pe platformă. Moscova a luat măsuri drastice împotriva companiilor de tehnologie, inclusiv Twitter, care a declarat că are restricţii în ţară, în timpul invaziei sale în Ucraina.

BACK TO TOP