Editorial · 1229 · 09 Decembrie 2018

Fanatismul nu dezvoltă!

Fanatismul nu dezvoltă! ariesnew.ro

Fanatismul nu dezvoltă!
Gândirea irațională generează un comportament absurd și extrem, care este mai degrabă revendicativ-distructiv decât creativ.
Ca argument am să folosec un paradox: ,,paradoxul clovnului și trapezistului”, adică un clovn va fi mai apreciat pentru ceea ce nu știe să facă, decât trapezistul care tocmai că știe și face bine ceea ce știe.
Cu alte cuvinte de ce te face să râzi clovnul? Suntem oare cu toții niște clovni? Cu toții ne credem frumoși, inteligeniți, responsabili, stăpâni pe situație, când, de fapt, cu toții avem slăbiciunile noastre, derizoriul nostru, care, odată devoalat, provoacă râsul. În același timp, trebuie să recunoaștem că umorul, autoironia, este apanajul oamenilor inteligenți, că prostii nu suportă râsul altora. În acest context clovnul în politică se consideră un om important, formator de opinii, un comunicator subtil și inteligent. Să fie oare așa? Viața politică și socială a orașului nostru a fost liniștită până la apariția în mediul virtual (social media) al clovnului fanatic. Personaje de circ politic încurajate, promovate și angajate la stat ca recompensă pentru ,,serviciile” aduse partidului, frumoși la chip asemenea comportamentului și limbajului lor, vedete liberale și strategi ai dezvoltării urbei, nu fac decât să contribuie permanent la degradarea mediului politic în care trăim. Sunt convins că prin constanță, determinare și voință vom restaura, cât de curând, normalitatea!

Petre POP-consilier judetean