Eveniment · 501 · 04 Septembrie 2019

Festivalul-concurs de muzică romanes „Lăutarii ardeleni”, la Gherla

Festivalul-concurs de muzică romanes „Lăutarii ardeleni”, la Gherlaariesnew.ro

Festivalul-concurs de muzică romanes „Lăutarii ardeleni”, la Gherla

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului-concurs de muzică romanes „Lăutarii ardeleni” va avea loc joi, 5 septembrie 2019, la Gherla. Manifestarea are ca scop promovarea formațiilor tradiționale, păstrarea și punerea în valoare a folclorului tradițional al comunității rome din județul Cluj și din țară.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Gherla, Asociația culturală „Siminicul”, Gal „Plaiuri someșene”, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Festivalul-concurs va debuta la ora 13.00, la Casa Municipală de Cultură Gherla. În fața unui juriu de specialitate și a spectatorilor vor evolua mai multe formaţii muzicale din județ și din țară, care au în repertoriu muzică tradițională romanes. Acestea vor prezenta doine, jocuri de ascultat, de început, iute de cingărit, etc. După derularea concursului propriu-zis și după decernarea premiilor, va avea loc şi un spectacol de gală, cu evoluţia laureaților, soliști vocali și instrumentiști, acompaniați de cunoscutul taraf „Lăutarii ardeleni” din Gherla, condus de Bob Alexandru Siminic.

Intrarea este liberă!