Economie · 664 · 13 Iulie 2018

Finantare nerambursabila pentru ONG-uri si institutii de invatamant prin Raiffeisen Bank S.A

Finantare nerambursabila pentru ONG-uri si institutii de invatamant prin Raiffeisen Bank S.Aariesnew.ro

Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati”, editia 2018, aflat la cea de-a opta editie, reprezinta un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala in domeniul educatiei non-formale, dezvoltate si implementate de persoane juridice care functioneaza ca organizatii neguvernamentale medii si mici sau ca institutii de invatamant, in comunitatile in care Raiffeisen Bank S.A. isi desfasoara activitatea. Scopul principal al programului este acela de a incuraja organizatiile neguvernamentale si institutiile de invatamant sa dezvolte si sa implementeze proiecte de responsabilitate sociala in domeniul educatiei non-formale, care sa duca la imbunatatirea nivelului de educatie si astfel la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor din Romania. De asemenea, Raiffeisen Bank S.A. poate sustine organizatiile castigatoare prin diseminare de cunostinte si/sau actiuni de voluntariat.

Bugetul total al Programului de granturi este de maximum 450.000 lei, iar bugetul alocat fiecarui proiect castigator va fi de 45.000 lei, aproximativ 10.000 euro echivalent.

Programul de granturi se va desfasura in perioada 2 iulie – 1 octombrie 2018, inclusiv, in patru etape:

Etapa I: 2 iulie – 3 august 2018 (pana la ora 17:00, inclusiv) - depunerea propunerilor de proiect.

Etapa a II-a: 6-24 august 2018 - verificarea eligibilitatii proiectelor inscrise, respectiv daca organizatia sau institutia care participa in program indeplineste criteriile de eligibilitate si daca au fost furnizate toate informatiile solicitate prin intermediul formularului de inscriere. Proiectele calificate pentru urmatoarea etapa vor fi anuntate la 27 august 2018.

Etapa a III-a: 27 august – 21 septembrie 2018 - evaluarea interna a proiectelor eligibile, de catre voluntarii Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor de evaluare .In urma evaluarii, 20 de proiecte vor fi selectate pentru etapa finala.

Etapa a IV-a: 24–28 septembrie 2018 - jurizarea externa a celor 20 de proiecte finaliste, care vor trebui sustinute de participanti in fata unui juriu format din specialisti cu experienta in implementarea de proiecte si programe din domeniul educatiei.

Finalistii vor fi invitati sa-si sustina proiectele, cu detalii si exemple concrete, in fata unei comisii de jurizare. Dintre cele 20 de proiecte finaliste, juriul va selecta maximum 10 proiecte pentru finantare. Lista proiectelor desemnate castigatoare va fi anuntata la 1 octombrie 2018.