News · 301 · 05.01.2024

Florida cere oprirea vaccinurilor ARNm-covid invocând faptul că vaccinurile ar putea contamina ADN-ul pacienților

By REDACȚIE
Florida cere oprirea vaccinurilor ARNm-covid invocând faptul că vaccinurile ar putea contamina ADN-ul pacienților

Înaltul oficial al sănătății din Florida a cerut miercuri oprirea utilizării vaccinurilor cu ARNm coronavirus, susținând că vaccinurile ar putea contamina ADN-ul pacienților - o afirmație care a fost dezmințită de experții în sănătate publică, oficialii federali și companiile de vaccinuri, scrie CBSNews

Chirurgul general al statului Florida, dr. Joseph Ladapo, cere medicilor să nu mai recomande vaccinuri cu ARNm COVID-19, invocând presupusele riscuri pentru sănătate pe care oficialii federali din domeniul sănătății le-au respins deja ca fiind „neplauzibile” și „înșelătoare”.

Într- un buletin postat miercuri pe site-ul web al Departamentului de Sănătate din Florida, Ladapo și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „contaminanții cu acid nucleic” găsiți în vaccinurile aprobate Pfizer și Moderna COVID-19 . El a susținut că acest lucru ar putea furniza „ADN contaminant” în celulele umane și și-a exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la riscul de cancer.

Chirurgul general a subliniat preocupările cu privire la contaminanții cu acid nucleic din vaccinurile ARNm aprobate Pfizer și Moderna COVID-19, în special în prezența complexelor de nanoparticule lipidice și ADN-ul promotor/amplificator al virusului Simian 40 (SV40). Nanoparticulele lipidice sunt un vehicul eficient pentru livrarea ARNm din vaccinurile COVID-19 în celulele umane și, prin urmare, pot fi un vehicul la fel de eficient pentru livrarea ADN-ului contaminant în celulele umane. Prezența ADN-ului promotor/amplificator SV40 poate reprezenta, de asemenea, un risc unic și sporit de integrare a ADN-ului în celulele umane, spune buletinul publicat de Departamentul de Sănătate

În 2007, FDA a publicat îndrumări privind limitele de reglementare pentru vaccinurile ADN în Ghidul pentru industrie în care subliniază considerente importante pentru vaccinurile care utilizează metode noi de livrare în ceea ce privește integrarea ADN-ului, în special:

  • Integrarea ADN-ului ar putea avea un impact teoretic asupra oncogenelor umane - genele care pot transforma o celulă sănătoasă într-o celulă canceroasă.
  • Integrarea ADN-ului poate duce la instabilitate cromozomială.
  • Ghidul pentru industrie discută despre biodistribuția vaccinurilor ADN și modul în care o astfel de integrare ar putea afecta părți neintenționate ale corpului, inclusiv sânge, inimă, creier, ficat, rinichi, măduvă osoasă, ovare/testicule, plămâni, ganglioni limfatici drenați, splina, locul de administrare. și subcutanată la locul injectării.

La 14 decembrie 2023, FDA a furnizat un răspuns scris care nu oferă nicio dovadă că au fost efectuate evaluări de integrare a ADN-ului pentru a aborda riscurile evidențiate chiar de FDAîn 2007. Pe baza recunoașterii de către FDA a riscurilor unice prezentate de integrarea ADN-ului, eficacitatea Sistemului de livrare de nanoparticule lipidice din vaccinul ARNm COVID-19 și prezența fragmentelor de ADN în aceste vaccinuri, este esențial pentru sănătatea umană să evalueze riscurile integrării ADN-ului contaminant în ADN-ul uman. FDA nu a furnizat nicio dovadă că aceste riscuri au fost evaluate pentru a asigura siguranța. Ca atare, chirurgul general al statului Florida Dr. Joseph A. Ladapo a lansat următoarea declarație:

„Răspunsul FDA nu oferă date sau dovezi că au fost efectuate evaluările de integrare a ADN-ului pe care le-au recomandat ei înșiși. În schimb, au subliniat studiile de genotoxicitate – care sunt evaluări inadecvate pentru riscul de integrare a ADN-ului. În plus, au obscurcat diferența dintre promotorul/amplificatorul SV40 și proteinele SV40, două elemente care sunt distincte.

Integrarea ADN-ului prezintă un risc unic și ridicat pentru sănătatea umană și pentru integritatea genomului uman, inclusiv riscul ca ADN-ul integrat în sperma sau gameții ovulelor să poată fi transmis descendenților primitorilor de vaccin ARNm COVID-19. Dacă riscurile integrării ADN-ului nu au fost evaluate pentru vaccinurile ARNm COVID-19, aceste vaccinuri nu sunt adecvate pentru utilizare la ființe umane.

Furnizorii preocupați de riscurile pentru sănătatea pacientului asociate cu COVID-19 ar trebui să acorde prioritate accesului pacientului la vaccinuri și tratamente non-ARNm pentru COVID-19. Sper că, în ceea ce privește COVID-19, FDA își va lua într-o zi serios responsabilitatea de reglementare de a proteja sănătatea umană, inclusiv integritatea genomului uman.”

În spiritul transparenței și integrității științifice, chirurgul general de stat Dr. Joseph A. Ladapo va continua să evalueze cercetările în jurul acestor riscuri și să ofere actualizări pentru locuitorii Floridei, scrie Departamentul de Sănătate.

Luna trecută, FDA a răspuns la o scrisoare a Departamentului de Sănătate din Florida în care fuseseră subliniate aceleași preocupări. Oficialii federali din domeniul sănătății au respins afirmațiile ca fiind „destul de neplauzibile” și „înșelătoare”.

„Am dori să clarificăm că, pe baza unei evaluări amănunțite a întregului proces de fabricație, FDA are încredere în calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinurilor COVID-19”, a spus FDA în răspunsul său. „Evaluarea beneficiului-risc de către agenție și supravegherea continuă a siguranței demonstrează că beneficiile utilizării lor depășesc riscurile.”

„În plus, cu peste un miliard de doze de vaccinuri ARNm administrate, nu au fost identificate probleme de siguranță legate de ADN-ul rezidual”, a spus FDA în scrisoarea sa.

Dr. Céline Gounder, un colaborator medical CBS News explică că argumentul lui Ladapo nu este despre integrarea ARNm a vaccinurilor în genomul uman; în schimb, el sugerează că „ADN-ul contaminant (deseori prezent în urme în substanțele biologice) s-ar putea integra și că, făcând acest lucru, ar putea activa o oncogenă (adică o genă care provoacă cancer)”, explică ea.

Grupurile anti-vaccin numesc acest lucru „cancer turbo” – care nu există, a spus Gounder.
sursa/PaginaFacebook/MariusTuca

BACK TO TOP