Editorial · 737 · 27 Iulie 2019

Generalii de la STS, ca niște bese-n cizme ce sînt, n-au avut curajul să se confrunte cu opinia publică în Cazul de la Caracal. Au scos-o în față pe amărîta purtătoare de cuvînt

Generalii de la STS, ca niște bese-n cizme ce sînt, n-au avut curajul să se confrunte cu opinia publică în Cazul de la Caracal. Au scos-o în față pe amărîta purtătoare de cuvîntariesnew.ro

Generalii de la STS, ca niște bese-n cizme ce sînt, n-au avut curajul să se confrunte cu opinia publică în Cazul de la Caracal. Au scos-o în față pe amărîta purtătoare de cuvînt

✎ Publicat pe 26/07/2019 | Autor: Ion Cristoiu

Vineri, 26 iulie 2019, pe cînd mă aflam la Segedunum, ultimul fort roman din Zidul lui Hadrian, înainte de Marea Nordului, m-a sunat Monica Mihai, de la Mediafax, pentru a-mi cere o declarație despre Cazul de la Caracal. Urmărisem Cazul pe internet doar cu un ochi, deoarece în străinătate fiind, în călătoriile de cunoaștere, sînt acaparat de realitățile istorice de la fața locului. Printre altele, cînd am fost sunat, mă uimeam (a nu știu cîta oară) de noul concept de muzeu înflorit în Occident, cel al imersiunii vizitatorului de azi în realul momentului istoric oglindit și mă întrebam (tot a nu știu cîta oară) cînd vor depăși muzeele noastre formula învechită a expunerii în vitrine. Înainte de da curs solicitării, am parcurs tot ce se scrisese mai important despre acest caz. După declarație am convenit cu Monica Mihai, moderatoarea emisiuni Gândurile lui Cristoiu, să facem o ediție specială luni, după revenirea mea în țară, pentru a discuta implicațiile social-politice ale acestui Scandal, care a dovedit încă o dată adevărul că instituțiile noastre de forță se ocupă de 15 ani încoace de jocuri politice mafiote, la comanda Președintelui, Marele Protector al Sistemului.

Reproduc știrea publicată de Mediafax împreună cu cîteva adăugiri stîrnite de urmăriea Cazului după acordarea Declarației:


STS a trimis-o pe purtătoarea de cuvînt să se confrunte cu opinia publică. E semnul edificator că instituția se știe complice la asasinat prin proasta gestionare a Cazului. E însă și semnul că generalii de la STS, ca toți generalii din instituțiile de forță , rămase militarizate ca pe vremea lui Ceaușescu, sînt niște bese-n cizme. Nici unul n-a avut curajul să iasă în față românilor și să explice dar mai ales să-și ceară scuze. Au trimis-o pe amărîta de fostă gazetăriță, să plătească ea oalele sparte.

Divizia Presă a Sistemului a sărit în ajutorul STS, așa cum sărit și în ajutorul procuroarei criminale din cazul Sorina. S-a dovedit încă o dată că locul presei finanțate de baronii locali a fost luat de presa finanțată de generali.

Klaus Iohannis s-a grăbit să ceară o anchetă. Nu de dragul românilor, ci de teama alegerilor prezidențiale. Dacă anul acesta nu s-ar pune problema obținerii a încă cinci ani de trai neneneacă pe banii contribualilor, Klaus Iohannis n-ar fi reacționat în vecii vecilor.

„Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că situaţia de la Caracal nu este primul caz în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale comite o eroare vitală, iar aceste lucruri au loc deoarece serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind «garda» preşedintelui.