Politica · 106 · 11 Ianuarie 2019

Guvernul PSD-ALDE înregistrează record după record…la distrugerea economiei și împovărarea cetățenilor!

Guvernul PSD-ALDE înregistrează record după record…la distrugerea economiei și împovărarea cetățenilor!ariesnew.ro

Sub guvernarea PSD-ALDE, a fost atinsă cea mai slabă cotație din istorie pentru leu în raport cu euro. Nivelul actual de 4,6764 lei depăşeşte precedentul record, de 4,6695 lei, stabilit în 21 iunie 2018. Recordul negativ va genera inevitabil un val de scumpiri pentru toate produsele din Uniunea Europeană, dar și pentru ratele și chiriile românilor plătite în euro. Din păcate, nu ne putem declara surprinși de acest record, dat fiind că România a fost aruncată într-un haos politic de mai bine de 2 ani de zile. Sub guvernarea dezastruoasă a coaliției PSD-ALDE, România a înregistrat în 2018 cele mai ridicate niveluri ale deficitului de cont curent şi ale deficitului bugetar dintre statele membre ale Uniunii Europene. Mai mult, măsurile fiscal-bugetare anunţate la final de 2018 şi absenţa unui proiect de buget pe anul 2019 au contribuit la intensificarea percepţiei de risc privind evoluţia deficitului bugetar în 2019.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, țara noastră s-a angajat să adopte moneda unică euro într-un orizont de timp ce depinde bineînțeles de gradul de integrare economică cu zona euro. Din păcate, parcursul României este blocat de guvernarea defectuasă care nu face altceva decât să ne îndepărteze de momentul aderării la zona euro. România trebuie să parcurgă etape esențiale în vederea atingerii unei mase critice de convergență reală, structurală și instituțională. La ora actuală, asistăm la o serie de măsuri fiscale nechibzuite care creează o instabilitate economică și mai pronunțată și o depreciere a leului îngrijorătoare. Guvernarea nocivă a coaliției PSD-ALDE poate să determine ca datoria și deficitul public să atingă niveluri nesustenabile care să conducă inevitabil la o criză.

În aceste condiții, inflația va crește în continuare, importurile devin mai scumpe, iar românii din ce în ce mai săraci. Nivelul extrem de ridicat al inflației afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai, care oricum era cu mult sub media europeană. Facturile lunare ale populației au ajuns să fie o povară pentru aceștia dată fiind creșterea prețului la electricitate, la gaze, scumpirea coșului de cumpăraturi. La 100 de ani de la Marea Unire și în anul în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene, guvernanții PSD-ALDE alungă România de la nucleul european spre periferia Europei!
Foto: Mediafax


ziare & stiri