Actualitate · 657 · 31 Ianuarie 2018

HOREA UIOREANU, CONDAMNAT DEFINITIV LA 6 ANI ŞI 4 LUNI DE ÎNCHISOARE

HOREA UIOREANU, CONDAMNAT DEFINITIV LA 6 ANI ŞI 4 LUNI DE ÎNCHISOAREariesnew.ro

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu,a fost condamnat azi, miercuri 31.012018, la 6 ani si 4 luni de închisoare cu executare pentru pentru luare de mita, fals în înscrisuri sub semnatura privata si tentativa la spalare de bani, sentinta fiind definitiva.

Reprezentantii Curtii de Apel Cluj au declarat, miercuri ca în cazul lui Horea Uioreanu a fost schimbata încadrarea unei fapte, din complicitate la spalare de bani în tentativa de spalare de bani.

”Curtea de Apel Cluj a pronuntat sentinta în cazul recursului formulat de Horea Uioreanu la sentinta data în mai 2016 de Tribunalul Cluj prin care acesta a fost condamnat la 6 ani si 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mita, fals în înscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani. Instanta l-a condamnat la 6 ani si 4 luni de închisoare si interzicerea unor drepturi si a schimbat încadrarea faptei de complicitate la spalare de bani cu tentativa la spalare de bani. Sentinta este definitiva”, au spus sursele citate.

De asemenea, în dosarul lui Horea Uioreanu, magistratii Curtii de Apel Cluj i-au mai condamnat, miercuri, pe omul de afaceri Ioan Bene la 3 ani si 8 luni de închisoare cu executare, si a mentinut pedepsele aplicate de Tribunalul Cluj pentru omul de afaceri Vasile Pogacean, de 3 ani de închisoare, pentru fostul consilier judetean PNL, Ioan Petran, de 3 ani de închisoare cu suspendare, si a lui Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comerciala, de 2 ani si 8 luni de închisoare cu suspendare.