Politics · 1213 · 15 Sep 2022

În dialog deschis prin 5 întrebări cu social democratul Alexandru CORDOȘ

By REDACȚIE
În dialog deschis prin 5 întrebări cu social democratul Alexandru CORDOȘ

A.N: 1. D-le Alexandru Cordoș sunteți și președintele PSD Cluj, un apropiat al zonei noastre, ce însemnă pentru dvs. Turda și Câmpia Turzii?

În primul rând înseamnă acasă și prin asta cred că am spus totul. Aici m-am născut, m-am format ca om, am munict o perioadă bună de timp, am foarte mulți prieteni, rude, amintiri plăcute, de aceea mă simt foarte legat de aceste locuri, atât de Turda, cât și de Câmpia Turzii, de aceea întodeauna vin cu mare drag acasă.

A.N: 2. Cine se gândește la Alexandru Cordoș are în minte imaginea unui om prudent, calculat, ferm, reținut în polemicile cu adversarii politici (externi și interni). Și totuși ați acceptat să preluați președenția PSD, într-o perioadă tulbure, (chiar agresivă) pentru social democrații clujeni, când foarte mulți dintre ei și-au rezervat rolul de observatori, sau comentatori ai scenei publice. De ce?

Corect… ar fi varianta clasică de răspuns la această întrebare, sau am intrat în joc pentru că cineva trebuia să se implice…Simțeam nevoia să fac ceva, orice pentru a ajuta la consolidarea unui proiect politic atât de necesar județului Cluj. Poate e un soi de idealism în atitudinea mea, dar cred că experiența mea profesională si politică poate determina o revenire a PSD Cluj, într-o etapă în care să redevină un actor politic important pentru județ și Transilvania.

A.N: 3. E totuși o perioadă tulbure pentru PSD Cluj, cu situații tensionate, organizații municipale la care li se contestă legitimitatea,…o perioadă în care se speculează mult și se face puțin. Credeți în soluția miraculoasă?

Vedeți, tocmai aici este soluția, în interior, în situațiile tensionate și în imensa putere de redevenire a PSD, pe care nu o poate contesta nimeni, nici chiar adversarii cei mai aprigi. Tensiunea este specifică unui organism viu, fară ea am fi morți clinic, deci acest fapt arată încăodată un lucru, că suntem o organizație vie, cu vitalitatea necesară. La muncă!!!..., sună a clișeu politic, cu toate acestea avem nevoie de mai multe fapte si mai putine ,,păreri deontologice’’, de un program clar, direct, pe termene si la care să pună umarul toți social democratii care doresc să facă ceva pentru comunitățile din care fac parte.

A:N: 4. Cum se pregătește PSD Cluj pentru viitoarele alegeri din 2024?

Anul 2024 va fi un an de foc pentru politica din România, după o pauză de aproape un mandat, după implicările sociale și economice generate de pandemia de COVID 19, si războiul din Ucraina,… un an electoral atipic în care implicarea membrilor de partid este mai necesară ca oricând, dar mai ales de o strategie SMART si interactivă cetățean-autoritate publică care să fie pusă în practică de aleși locali cu competețe în gestionarea patrimoniului public, cu probitate profesională si cu mai puține interese personale și de grup. PSD Cluj pregătește un program politic de intervenție pe fiecare sector administrativ si politic, o soluție care să aducă bunăstare în casele oamenilor.

A:N: Ce transmiteți cetățenilor celor două comunități din Turda și Câmpia Turzii?

Că le sunt alături, așa cum am fost dintodeauna, si că PSD Cluj, va venii cu solutiile necesare astfel încât oferta politică PSD Turda si PSD Câmpia Turzii să fie în consonață cu așteptările lor, astfel încât Turda și Câmpia Turzii să reintre într-o perioadă de normalitate și dezvoltare comunitară!.

Multă sănătate tuturor!

A:N: Vă mulțumim d-le Cordoș

BACK TO TOP