Politica · 645 · 10 Noiembrie 2018

In Guvernarea PSD-ALDE, firmele străine găsesc în România un rai al comerţului în timp ce firmele româneşti iau calea sigură a falimentului!

In Guvernarea PSD-ALDE, firmele străine găsesc în România un rai al comerţului în timp ce firmele româneşti iau calea sigură a falimentului!ariesnew.ro

In Guvernarea PSD-ALDE, firmele străine găsesc în România un rai al comerţului în timp ce firmele româneşti iau calea sigură a falimentului!

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), deficitul comercial al României creşte în continuare şi se menţine la cel mai ridicat nivel din 2008. Cu alte cuvinte, România continuă să importe mai mult decât exportă, înregistrând astfel cel mai mare deficit comercial de după criza financiară. Mai mult, tendinţa în România este de a exporta cantităţi însemnate de materii prime la preţuri derizorii şi de a importa produse finite la preţuri mai ridicate.
Nivelul ridicat al deficitului comercial este înregistrat în primul rând din cauza lipsei investiţiilor, un capitol la care Guvernul PSD-ALDE este corigent. În baza promisiunilor electorale deşănţate ale lui Liviu Dragnea şi a camarilei sale, economia nu a reuşit să producă pentru a satisfice această cerere, generând astfel creşterea preţurilor şi a importurilor pentru a se echilibra cererea şi oferta.
Sub Guvernarea PSD-ALDE, firmele româneşti ajung încet dar sigur la sapă de lemn, sufocate de firmele străine care văd în România un rai al comerţului, într-un context în care, pentru o firmă românească este din ce în ce mai dificil să rămâi competitiv pe o piaţă atât de concurenţială. Mai mult, românii sunt sărăciţi în fiecare zi de către acest Guvern incompetent care a generat o explozie a preţurilor la alimente şi utilităţi. Ca şi exemplificare, Guvernul PSD-ALDE a generat creşterea preţurilor în intervalul ianuarie 2017-iulie 2018, la o serie de produse şi servicii precum: pâine (creştere de preţ cu 4,7%), carne de porc (creştere de preţ cu 6%), ouă (creştere de preţ cu 8,6%), gaze (creştere de preţ cu 11,5%), combustibil (creştere de preţ cu 14%), fructe (creştere de preţ cu 18,6%).
Imaginea economiei româneşti este din ce în ce mai sumbră din cauza deficitului comercial, a scăderii dramatice a investiţiilor şi a creşterii preţurilor iar acest lucru se întâmplă exclusiv din vina Guvernului PSD-ALDE. Prin lipsa unor măsuri economice coerente şi sustenabile, România se îndreaptă spre o criză economică din care, cu greu vom mai putea ieşi!
Foto: Adevărul