Actualitate · 11911 · 04 Septembrie 2018

In secolul XXI Spitalul din Câmpia Turzii nu are defibrilator. A murit un om! O conducere inconștientă și incompetentă. DEMISIA!

In secolul XXI Spitalul din Câmpia Turzii nu are defibrilator. A murit un om! O conducere inconștientă și incompetentă. DEMISIA!ariesnew.ro

In secolul XXI Spitalul municipal din Campia Turzii nu este dotat cu defibrilator, aparat care poate salva vieți. Primaria prefera sa chetuiasca peste 40 de mii de euro pe Festitvalul Peștelui in loc sa doteze spitalul sau scolile din oras.

,,Cornel Cadar avea 46 de ani și a mers la sală pentru a-și face obișnuitele exerciții de forță. La un moment dat, în timp ce voleibaliștii de la CSM Câmpia Turzii își terminaseră antrenamentul și se pregăteau să părăsească sala, au auzit strigătele soției victimei, care a solicitat ajutor.

S-a sunat imediat la 112, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze. Cei doi voleibaliști, Ciortea Marius și Cîmpean Tudor, au depus eforturi consistente, atât până la sosirea ambulanței, cât și după ce a fost dus la spitalul din Câmpia Turzii. Ciortea Marius a fost steward la Wizz Air și a făcut cursuri de resuscitare.

Inițial, prima ambulanță a venit de la Turda, la 30 de minute și ceva după apelul efectuat la 112. Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. Acolo, o nouă surpriză: nu exista un defibrilator! Așa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exercițiile de resucitare. Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră. Prea târziu... Victima a decedat!" scrie TurdaNews