Cultura · 464 · 10 Decembrie 2019

Înainte de Crăciun, vă invităm în lumea poveștilor spuse de păpușile Puck

Înainte de Crăciun, vă invităm în lumea poveștilor spuse de păpușile Puckariesnew.ro

Înainte de Crăciun, vă invităm în lumea poveștilor spuse de păpușile Puck

În săptămânile premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii va găzdui două spectacole puse în scenă de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca.

Miercuri, 11 decembrie 2019, de la ora 12:00, Sala de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” va găzdui spectacolul în limba română „Alfonso și vrăjitoarea”, regizat de Decebal Marin.

”Într-un castel părăsit, întunecat, în care toate lucrurile sunt negre, trăieşte o vrăjitoare alături de motanul ei, Alfonso. Enervată de faptul că motanul este invizibil în castelul negru, vrăjitoarea îl preschimbă într-un motan verde. Astfel începe spectacolul „Alfonso și vrăjitoarea”…

„Alfonso și vrăjitoarea”, în scenariul și regia lui Decebal Marin, este un spectacol nonverbal care îl are în prim-plan pe motanul vrăjit, a cărui viață s-a schimbat brusc: nu mai poate dormi pe fotoliu pentru că este văzut, nu se mai poate căţăra pe candelabru pentru că este prins, nu se mai poate vârî în pat pentru că este descoperit şi alungat în grădină… în grădina verde! Înfuriată, vrăjitoarea îi schimbă din nou culoarea blănii, o face multicoloră, astfel încât motanul are acum aspectul unui papagal. Mare tristeţe mare pe capul lui! Se retrage într-un copac din fundul grădinii, unde păsări gureşe, de toate soiurile şi culorile, îi dau târcoale şi râd de el. Motanul plânge cu sughiţuri, înduioşând-o pe vrăjitoare, ruşinat de starea lui”, este descrierea spectacolului.

De asemenea, joi, 12 decembrie 2019, de la aceeași oră, are loc spectacolul în limba maghiară, „Betlehemi Kiralyok” - Trei Crai din Betleem.

Dacă un înger ar coborî din cer, am mai putea oare să credem asta? Într-o lume plină de târguri de Crăciun si de oferte irezistibile, mai există loc pentru miracol? Cei trei crai descoperă chemarea divină și pornesc la drum spre Betleem. Pe drum se ceartă, se împacă și, pe neobservate, ne conduc la palatul lui Irod, iar apoi la ieslea din Betleem, locul cel mai sfânt. „Poveștile de Crăciun au o tradiție veche, având origini încă din vremurile apariției creștinismului. Una dintre cele mai importante sărbători, Crăciunul deschide seria sărbătorilor de iarnă. Este o ocazie bună pentru a evoca și a retrăi experiența miracolului sfânt, printr-o atmosferă plină de emoție. Pregătirile pentru poveștile de Crăciun încep odată cu serile lungi de iarnă, când nu doar copiii, ci și adulții iau parte la jocurile specifice perioadei. Colindele și jocurile pline de bucurie ne amintesc, așadar, de copilărie”, spune regizorul Demeter Ferenc.

Vă invităm cu drag să participați la ambele spectacole!

Intrarea este liberă!

Direcția Relații cu Comunitatea