Comunicate de presă · 735 · 15 Iulie 2019

Încă o minciună a primarului PNL‼️ CÂMPIA TURZII are șomaj mai mic decât MONACO! Dezinformare cu voie sau din necunoaștere? Ce înseamnă 1% șomaj?

Încă o minciună a primarului PNL‼️ CÂMPIA TURZII are șomaj mai mic decât MONACO! Dezinformare cu voie sau din necunoaștere? Ce înseamnă 1% șomaj?ariesnew.ro

↖️ Încă o minciună a primarului PNL‼️

CÂMPIA TURZII are șomaj mai mic decât MONACO! Dezinformare cu voie sau din necunoaștere? Ce înseamnă 1% șomaj?

Stimați cetățeni ai municipiului Câmpia Turzii, primarul a ,,reindustrializat” orașul pe Facebook, a rezolvat problema locurilor de muncă, șomajul a atins cota de 1%. Toată lumea are de muncă!

Cam asta declară prin interviuri, primarul PNL, ce-i drept nu ne prea miră că de ceva vreme avem parte doar declarații galactice gen ,, Marea Asfaltare”, ,,Câmpia Turzii s-a trezit la viață”, “turism mondial la Câmpia Turzii”, 3000-4000 de turiști etc, toate realizate pe facebook si în mintea postacilor de serviciu... realitatea însă îi contrazice.

Revenind la lucruri serioase, hai să vedem ce înseamnă acest procent de 1% șomaj, facem mențiunea că nu am verificat dacă procentul este unul real și plecăm de la premisa că măcar acest procent nu este o minciună.

Deci, în realitate procentul de șomeri este acela al persoanelor aflate în perioada când primesc indemnizația de șomer!

Pe ce perioada se acordă indemnizația de somaj ?

Indemnizația de somaj se acordă somerilor pe perioade stabilite diferentiat, în functie de stagiul de cotizare, după cum urmează:

➡️* 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 1 an;

➡️* 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin de 5 ani;

➡️* 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

În consecință, după perioada maximă de un an, chiar dacă persoana nu și-a găsit un loc de muncă nu mai primește șomaj (indemnizație) deci nu se mai afla în procentul statistic al șomajului. Cu alte cuvinte, acest procent nu reflectă persoanele care nu au un loc de munca cu al acelor care mai iau șomaj.

Daca luăm în calcul faptul că doar în 2013 au fost disponibilizați peste 2300 de muncitori de la ISCT și tinerii peste 18 ani care nu au un loc de muncă, vom realiza că situația în Câmpia Turzii la ora actuală este una dificilă.

Dar, uimitor după primar, pe facebook, oficial o ducem bine!

Departamentul de Informare și comunicare PSD CT