Politica · 572 · 07 Martie 2020

Incult vs. ocult!

Incult vs. ocult!ariesnew.ro

Incult vs. ocult!

O nouă ,,modă” circulă pe social-media și anume, aceea în care un incult te poate face ocult fără a avea proprietatea termenului sau mai bine zis înțelegerea cuvântului. Trebuie să spun de la început că o persoană care are o lipsă de cultură elementară și de instruire generală se chemă a fi un om necultivat sau incult. Iar termenul de ocult vine din latinescul occultus care înseamnă tainic, ascuns, inaccesibil cunoașterii obișnuite. Ce-i drept, al doile termen îl găsim mai degrabă în vocabularul uzual cu sens peiorativ.

Dacă luam în considerare că, pentru ,,clănțăii postaci” aritmetica, filosofia, retorica, morala și bunul simț sunt atât de inaccesibile încât devin oculte instantaneu, adică tainice și de nepriceput, iar comportamental aceștia se manifestă agresiv.

Un individ care are ca trăsătură de caracter răutatea, violența, dorința de a se răzbuna, este un om puternic? La prima impresie suntem tentați să spunem că da, în realitate lucrurile stau exact invers. Lipsa de încredere în sine, în performața personală, prestigiul social redus, echilibrul interior firav, se manifestă mai ales când, pus de situație în functii publice confunzi puterea abstractă a rolului, cu puterea personală.

a scris consilierul judetean Petre POP- pe pagina sa de facebook