Interviul săptămânii · 605 · 13 Aprilie 2019

Interviu cu Gheorghe RECE -consilier local PSD Câmpia Turzii

Interviu cu Gheorghe RECE -consilier local PSD Câmpia Turziiariesnew.ro

#Dialog între social democrați!

Interviu cu Gheorghe RECE- consilier local PSD Câmpia Turzii

#Adrian Mărincean: Ce v-a motivat să ocupați această funcție?

#Gheorghe Rece: În primul rând îmi plac provocările, acele provocări care îmi oferă oportunitatea să realizez lucruri, proiecte pozitive, care aduc un plus de valoare.

În al doilea rând am șansa ca prin implicarea, munca, gândirea mea și a echipei din care fac parte, să contribui la progresul, dezvoltarea Câmpiei Turzii.

În al treilea rând această funcție îți dă puterea necesară de a lupta, de a lua deciziile corecte pentru prezentul și viitorul orașului și al cetățenilor lui, îți aduce un statut în societate, dar care și te obligă și te responsabilizează.

#AM: Spuneți-mi trei mari obiective pe care doriți să le atingeți pentru Câmpia Turzii în următorii 10 ani.

#GR: Tinând cont că România face parte integrantă din Uniunea Europeană, că facem parte dintr-o familie europeană cu gândire și principii democratice, nu se mai poate vorbi despre dezvoltarea Câmpiei Turzii, ca și caz singular, ea trebuie integrată într-un sistem mai larg, într-un proiect de dezvoltare zonală, cum ar fi Comunitatea Urbană Arieș, care cuprinde Câmpia Turzii, Turda și comunele învecinate. Astfel că mergând pe acest proiect pot să îți spun trei mari obiective pe care eu le doresc a fi atinse:

Cel mai important, din punctul meu de vedere, este ca zona Urbană Arieș (Câmpia Turzii, Turda) să devina zona Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca.

Zona Urbana Arieș să devină una dintre cele mai importante zone economice ale Transilvaniei, prin prisma existentei unei importante infrastructuri feroviare, a dezvoltării infrastructurii rutiere (nodurile de autostrăzi din jur), a dezvoltării aeroportului din Cluj-Napoca, inclusiv pe partea de Cargo, dezvoltarea Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”, care vor genera oportunități unice pentru marii investitori.

Câmpia Turzii să devină un puternic centru de cercetare și inovare.

#AM: Puteți da un exemplu de implementare a unui proiect care a avut succes în ciuda unei opoziții puternice?

#GR: Înființarea Parcului Industrial Câmpia Turzii, un proiect extrem de important pentru municipiul nostru. În mandatul trecut, echipa consilierilor locali PSD, din care făceam parte, împreună cu Primarul Radu Hanga și Administratorul Public Petre Pop, am inițiat, susținut și până la urmă implementat acest proiect, în ciuda opoziției extrem de înverșunate a consilierilor locali PNL și PDL de atunci, care acum se laudă cu acesta. Timp de aproximativ 6 luni au reușit să blocheze înființarea acestui Parc Industrial, doar pentru că era gândirea, proiectul nostru, aducând motive, unele ridicole, cum ar fi că prețul acelui teren este ”dubios” de mic, că pâmântul este contaminat cu sticlă, că societatea trebuie să fie S.A, nu S.R.L, etc. În ciuda acelei opoziții parcul a fost înființat și, acum, este ocupat în totalitate.

#AM: Scopul Consiliului Local este bunăstarea cetățeanului și calitatea vieții acestuia, sunt diferențele de culoare politică o piedică în atingerea acestor deziderate?

#GR: Din păcate, la Câmpia Turzii, da. Actualul primar

PNL, care în mandatul trecut, a fost viceprimar și a avut mai bine de un an majoritatea în Consiliu Local, a blocat sau a întârziat mult, proiecte care veneau în sprijinul copiilor, părinților, tinerilor și seniorilor din municipiul nostru, încercând să se victimizeze și spunând că el vrea să facă dar nu poate de alții. Acum că e primar și are majoritatea absolută în Consiliu Local, se comportă la fel (doar pentru că sunt proiectele noastre), ba mai mult, nu face mai nimic pentru îmbunătățirea calității și confortului urban al cetățenilor din oraș.

#AM: Care vedeți că ar fi o posibilă ordine descrescatoare în vederea prioritizării bugetului? Ce sectoare au nevoie stringentă de finanțare?

#GR: -susținerea și dezvoltarea conceptului de ”Îmbătrânire activă” (inclusiv prin construirea Casei Pensionarilor),

-sectorul cultural,

-sectorul sportiv (dezvoltarea și diversificarea secțiilor sportive pentru copii și tineri),

-curățenia și întreținerea spațiilor verzi,

-infrastructura rutieră (drumuri și trotuare),

-sectorul învățământ (creșe și grădinițe),

-sectorul medical.

#AM: Care sector considerați că necesită concentrarea unei părți semnificative din bugetul orașului?

#GR: La ora actuală, la Câmpia Turzii, consider că sectorului medical îi trebuie acordată o atenție deosebită, prin achiziționarea de instrumente și aparate medicale, care să ducă la dezvoltarea actului medical și al creșterii veniturilor, prin modernizarea saloanelor și a sălilor de operație, pentru creșterea confortului pacienților, a calității serviciilor, prin anveloparea termică și reproiectarea sistemului de încălzire, care duce la reducerea costurilor de întreținere.

#Adrian Marincean: Îți mulțumesc pentru interviu și pentru timpul alocat, spor la muncă

#Gheorghe Rece: Mulțumesc!

Interviu din ciclul: ,,Dialog cu social democrații” susținut de Adrian Marincean -purtător de cuvânt PSD Câmpia Turzii!