Story · 643 · 15.08.2023

Interviu fictiv cu un “LAMINATOR” de la “Industria Sârmei Câmpia Turzii”

By REDACȚIE
Interviu fictiv cu un “LAMINATOR” de la “Industria Sârmei Câmpia Turzii”

“Amintiri Metalice”: O perspectivă din Laminorul 4 al Industriei Sârmei Câmpia Turzii" printr-un interviu fictiv

Întrebare: Cum ați ajuns să lucrați ca laminator la Industria Sârmei Câmpia Turzii?
Răspuns: Am început ca ucenic în cadrul companiei și am fost atras de procesul de laminare și tehnologiile metalurgice. Am făcut cursuri de specializare și am avansat treptat în carieră.

Întrebare: Cum decurge o zi obișnuită în rolul dumneavoastră de laminator?
Răspuns: O zi începe cu pregătirea utilajelor și a materialelor pentru laminare. Monitorizăm parametrii mașinilor pentru a asigura o producție eficientă și de calitate. În timpul procesului, verificăm constant dimensiunile și proprietățile țaglelor laminate.

Întrebare: Care sunt provocările principale ale muncii de laminator?
Răspuns: Una dintre provocări este menținerea constantei parametrilor de laminare, pentru a obține produse uniforme. De asemenea, tehnologia se dezvoltă mereu, așa că trebuie să fim la curent cu noile tehnici și echipamente.

Întrebare: Cum vă descurcați cu condițiile de muncă?
Răspuns: Condițiile pot fi solicitante, în special în timpul perioadelor aglomerate. Este important să respectăm măsurile de siguranță și să folosim echipamentul de protecție adecvat.

Întrebare: Care este cea mai satisfăcătoare parte a muncii dumneavoastră?
Răspuns: Când văd produsele finisate și știu că am contribuit la crearea lor, simt o mare satisfacție. De asemenea, lucrul în echipă și colaborarea cu colegii este foarte valoroasă.

Întrebare: Ce sfaturi ați oferi celor care doresc să intre în acest domeniu?
Răspuns: Recomand să își dezvolte pasiunea pentru tehnologie și metalurgie. Este important să fie deschiși la învățare constantă și să aibă răbdare pentru a stăpâni procesele complexe ale laminării.

Întrebare: Ce sentiment vă încercă la faptul că Industria Sârmei a fost defințată iar Laminorul 4 a fost distrus pe bucățele?

Răspuns: Este cu adevărat dezolant să văd că o parte atât de semnificativă a Industriei Sârmei și anume Laminorul 4, care a avut o contribuție esențială în procesul de producție, a fost distrus. Este ca și cum o bucată din istoria și moștenirea noastră industrială ar fi pierdută pentru totdeauna. Aceasta este o veste tristă și mă face să reflectez asupra schimbărilor în lumea industrială și a provocărilor pe care le întâmpină.

Rețineți că acest interviu este creat în mod fictiv și nu se bazează pe experiența reală a unui laminator de la Industria Sârmei Câmpia Turzii.

BACK TO TOP