Editorial · 957 · 07 Februarie 2019

Intimidarea în spațiul public.

Intimidarea în spațiul public.ariesnew.ro

Intimidarea în spațiul public.
* * *
Dorința de a domina se manifestă pe toată durata vieții unui individ, este una din componentele dinamice ale personalității umane care, prin exces trece foarte ușor în sfera patologiei personalității. Puterea, deși este o noțiune abstractă și după părerea mea este și foarte efemeră, de cele mai multe ori este mobilul intimidării.
Specialiștii definesc mai multe forme ale intimidării, agresivitatea, izolarea relațională (izolăm un om) transmiterea de zvonuri sau porecle, intimidare media, sau cea verbală directă, prin jigniri, înjurături etc., forme succesive de intimidare. Raționamentul de bază al acestora fiind unul de genul ,,i se dă lecții ".
De o perioadă de timp acest tip de practică îl întâlnim și la noi în urbe, nu de puține ori persoane din preajma echipei noastre ne-au sesizat faptul că au fost apostrofați, certați si amenințati... ,, de ce te întâlnești cu X, de ce dai Like la postările lor,, lucru pe care de altfel îl puteți observa în commenturile agresive pe care le fac edilii dacă un cetățean îi critică sau sesizează nereguli...
Ceea ce le recomand celor care se confruntă cu așa ceva, este să nu le fie frică, să sesize aceste comportamente, pentru că astfel de fapte reprezintă un abuz.

Petre POP-consilier judetean

( scris consilierul judetean pe pagina sa de facebook si exprima excusiv opinia sa)