Actualitate · 1392 · 20 Februarie 2018

IPOCRIZIE MARCA PNL CAMPIA TURZII

IPOCRIZIE MARCA PNL CAMPIA TURZIIariesnew.ro

Un punct pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Campia Turzii din februarie 2018, poate si cel mai important, va fi cel legat de incubatorul de afaceri, si anume, transformarea acestuia in sediu de politie.

Proiectul incubatorului de afaceri a fost aprobat cu sprijinul lui Ioan-Cristian Haiduc, ce ocupa in acea perioada functia de secretar de stat in Ministerul IMM-urilor, actualmente aghiotantul si mana dreapta a primarului Lojigan.

Inceperea, derularea si finalizarea lucrarilor incubatorului a avut loc in intervalul 2010-2012, in perioada guvernarii PDL si a beneficiat de sprijinul mai mult decat binevoitor al viceprimarilor de atunci, Ioan Moldovan si Vasile Bretoiu. “Sinergia” pe care si-a dorit Haiduc a fi dezvoltata la nivelul incubatorului de afaceri, s-a dovedit a fi doar un balon de sapun, pe viceliderul PNL si pe beneficiarii proiectului, interesandu-i doar constructia cladirii in sine. Dovada sta graba cu care viceprimarul din acea perioada a facut receptia cladirii, cladire ce a costat Consiliul Local Campia Turzii peste 30 miliarde lei vechi. Mai mult, in urma controlului Curtii de Conturi s-au depistat mari nereguli in receptia lucrarilor.

O alta dovada ca pe Cristian Haiduc nu l-a interesat deloc atingerea obiectivelor pentru care a fost initiat proiectul incubatorului, este faptul ca rezultatele au fost aproape nule. O persoana dedicata unei munci, nu poate renunta dupa numai cativa ani la un proiect de suflet, numai daca nu l-a interesat niciodata acesta.

Avem exemplul multor incubatoare sau centre de dezvoltare a afacerilor din tara care sunt functionale si la aceasta ora. Un exemplu de bune practici este Cluj Innovation Park SA, aflat sub tutela Consiliului Local Cluj-Napoca, al carui presedinte al consiliului de administratie este …Ioan-Cristian Haiduc.

Cam asta este “grija” pe care o poarta Ioan-Cristian Haiduc urbei natale, la Cluj poate conduce un centru de sprijin al afacerilor start-up in conditii de functionalitate, la Campia Turzii nu!

(In imagini apare o decizie semnata de Haiduc in calitate de presedinte CA la Cluj Innovation Park SA)


CA Haiduc