News · 193 · 29.06.2022

La sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, miercuri, 29 iunie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Rebra-Parva, din Țara Năsăudului, cu ocazia hramului.

By REDACȚIE
La sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, miercuri, 29 iunie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Rebra-Parva, din Țara Năsăudului, cu ocazia hramului.

La sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, miercuri, 29 iunie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Rebra-Parva, din Țara Năsăudului, cu ocazia hramului așezământului monahal.

La Altarul de vară al mănăstirii, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale și județene, precum și a mii de credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice Țării Năsăudului.

După citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Viață în Hristos”, îndemnându-i pe cei prezenți să aibă o viață deplină în Hristos, dându-i exemplu în acest sens pe cei doi mari corifei pomeniți, Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul de călugări al mănăstirii. La chinonic, Vasile Scurtu a interpretat câteva pricesne.

La finalul slujbei, părintele stareț Chiril Zăgrean a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la hramul mănăstirii. De asemenea, ÎPS Părinte Andrei le-a dăruit cărți de rugăciune tuturor copiilor și tinerilor prezenți.

Grija pentru copiii orfani

În prezent, Mănăstirea de la Rebra-Parva se ocupă de construirea Așezământului social pentru copii orfani de la Dorolea, pus sub ocrotirea Sfântului Siluan Athonitul.

Așezământul va găzdui 50 de copii orfani și va fi compus din opt clădiri, printre care o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și alte anexe. La data de 24 septembrie 2020, cu prilejul primului hram, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a pus piatra de temelie pentru noua biserică, cu hramul „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul”, și a binecuvântat locul unde va fi construit viitorul așezământ social. În prezent, biserica și prima clădire au fost construite.

Lucrările de construcție au început în vara anului 2020, pe un teren de 2,5 hectare, donat de familia Dedean Ioan, împreună cu fiii Bogdan şi Alin Ionuț.

Potrivit părintelui stareț Chiril Zăgrean, centrul social va fi administrat de Mănăstirea Rebra-Parva, iar finanțarea se va face exclusiv din fondurile mănăstirii și din donații.

Mai multe detalii aici https://bit.ly/3y14SLu

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

BACK TO TOP