Information Technology · 189 · 26.09.2022

Laptop-urile sau PC-urile vechi își pot găsi o viață nouă cu Google ChromeOS Flex

By MARIUS PRICOPIE
Laptop-urile sau PC-urile vechi își pot găsi o viață nouă cu Google ChromeOS Flex

ChromeOS Flex este un sistem de operare care poate fi instalat pe vechile PC-uri și Mac-uri pe care le va transforma într-un Chromebook (device-urile originale de la Google).
Important este că nu necesită resurse hradware foarte mari. Astfel, cu ChromeOS Flex este ușor să transformați un computer altfel învechit într-un Chromebook.
Mulți avem computere sau laptopuri vechi care nu le mai folosim. ChromeOS Flex le poate da o viață nouă, fără costuri suplimentare.

Oricine dorește să testeze ChromeOS Flex îl poate descărca gratuit de pe siteul https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/ .
Poate fi rulat direct de pe o unitate de memorie USB, deci nu este nevoie să îl instalați pe un computer pentru a-l încerca.
Dacă decideți că doriți să instalați sistemul de operare, o puteți face direct de pe unitatea USB.
Eu personal l-am instalat pe un laptop achizitionat in anul 2014. A durat mai putin de jumatate de ora. Nu este foarte complicat de instalat, oricine poate face asta.
Odată instalat, este foarte simplu de sincronizat setările și politicile utilizatorului cu dispozitivul, durează aproximativ un minut.

Este bine de știut ca în ChromeOS Flex, ca și pe Chromebook, aplicațiile sunt rulate în browserul web Google Chrome.

ChromeOS Flex este mai sigur decât macOS sau Windows deoarece nici un virus sau malware nu îl vizează.
Într-un studiu de caz Google, după ce un atac ransomware a oprit operațiunile, Nordic Choice Hotels a folosit ChromeOS Flex pentru a înlocui sistemele de operare ale PC-urilor compromise și a le reda online.
„ChromeOS Flex a permis Nordic Choice Hotels să transforme un dezastru într-un upgrade. Cu un ghid de o pagină și un USB, angajații din 200 de hoteluri Nordic Choice din Scandinavia au reușit să convertească 2.000 de computere în mai puțin de 48 de ore, protejându-și afacerea de un preț costisitor".
După cum a spus Bjørn Arild Wisth, CEO adjunct al Nordic Choice Hotels: „Implementarea ChromeOS Flex ne-a salvat cu adevărat”.

Firmele pot folosi Chrome Enterprise Upgrade pentru a gestiona toate computerele si deviceurile cu sistemul de operare ChromeOS Flex.
Aceasta oferă o modalitate simplă și sigură de a vă gestiona toate dispozitivele în consola de administrare.
Dacă decideți să-l cumpărați, trebuie mai întâi să obțineți un abonament Google Workspace pentru dispozitivele dvs.
Acesta începe de la 6 USD pe lună per utilizator. Pentru toate companiile, cu excepția celor mai mici, Google recomandă să lucreze cu un partener Google.

Așadar, dacă doriți să economisiți bani pe computere și pe software-ul desktop, vă recomand să încercați ChromeOS Flex.

Desigur, nu este pentru toată lumea. Dacă sunteți obligați să rulați aplicații desktop specifice pentru Windows, atunci ChromeOS Flex nu este soluția potrivită.
Dar dacă aveți nevoie doar de funcționalități de bază ale software-ului de birou și de acces la programe Software-as-a-Service (SaaS), ChromeOS Flex ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Succes!!!

Marius Pricopie

BACK TO TOP