Education · 376 · 15.05.2023

Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii, școală conectată la comunitate!

By REDACȚIE
Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii, școală conectată la comunitate!

Joi, 11 mai 2023, au avut loc activitățile finale din cadrul proiectului de service learning ,,Be cool! Adopt a grandpa!” al Clubului Impact ,,Aha” al școlii în prezența a 26 de profesori, lideri de club și reprezentanți de ONG din Kosovo, Bosnia&Herțegovina, Kosovo și Muntenegru, reprezentanți ai Fundației Noi Orizonturi și ai Primăriei Municipiului Câmpia Turzii.
Agenda zilei a cuprins o prezentare a Clubului Impact ,,Aha” și a proiectelor de service learning derulate în perioada anterioară ( 2020-2022) și activitatea „Pași de dans pentru bunicii comunității” urmată de meciul de fotbal bunici-nepoți, seniori și juniori, gazde și invitați.
Educația prin experiență și învățarea outdoor în cadrul clubului Impact al școlii a prilejuit în data de 11 mai 2023 un eveniment Study Vizit parte a proiectului Erasmus+ ”Boosting hearts and minds of youth with Service Learning” al Fundației Noi Orizonturi și al țărilor partenere.
Felicitări coordonatorului clubului Impact „Aha”, prof. Raluca Petran, pentru reușita evenimentului, Fundației Noi Orizonturi și partenerilor proiectului: Primăria Municipiului Câmpia Turzii prin Direcția de Asistenţă Socială- Centrul de Zi Clement și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Complexul Servicii Sociale Câmpia Turzii pentru facilitare, implicare și colaborare.

”De ce proiectul de service learning ,,Be cool! Adopt a grandpa!”?
În pedagogie, metoda service-learning facilitează comunitatea școlii să desfășoare proiecte care presupun intervenții atât în sfera educațională, cât și în cea socială. Proiectele sunt conduse de elevi, aceștia având șansa să devină agenți ai schimbării în comunitate și să își dezvolte un set de valori și aspecte morale pe care să le pună în practică în viața lor. Experiențele din cadrul clubului Impact îi vor ajuta pe tineri să fie mai buni vecini, rude, prieteni, colegi, și , în viitor, angajați bine pregătiți.
Proiectul de service learning ( învățare prin serviciu în folosul comunității) ,,Be cool! Adopt a grandpa!” se dorește a fi o pledoarie pentru promovarea îmbătrânirii active, pentru îmbunătățirea comunicării între generații, pentru toleranță, acceptare și incluziune pentru persoanele de toate vârstele, indiferent de statut social. Tinerii impacți „Aha” își propun ca prin intermediul unor activități recreativ-sociale să genereze seniorilor o stare de bine pentru a promova Câmpia Turzii ca și un oraș deschis persoanelor de orice vârstă.” (23 februarie 2023)

BACK TO TOP