Administrație · 171 · 05 Noiembrie 2019

Lucrări de curățare a pârâului Racoșa

Lucrări de curățare a pârâului Racoșaariesnew.ro

Lucrări de curățare a pârâului Racoșa

De prea multă vreme, albia pârâului Racoșa, care tranzitează Municipiul Câmpia Turzii este un focar de infecție. De la dejecții și cadavre de animale, la resturi vegetale care putrezesc, toate emană mirosuri greu de suportat pentru cetățenii care locuiesc în vecinătatea pârâului.

Administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a remis o serie de adrese către Apele Române, pentru ca entitatea care are ca sarcină curățarea albiei râurilor și pâraielor din România să decolmateze și să curețe și pârâul Racoșa.

Până acum, toate adresele remise de Primăria Câmpia Turzii au fost întâmpinate cu reticență de către partenerii noștri de la Administrația Bazinală de Apă Mureș, însă după insistențele noastre, Apele Române au trimis echipe care să curețe albia pârâului.

Astfel, în această săptămână, în zona cartierului Insulă vor avea loc lucrări de decolmatare și curățare a Racoșei. Aceste lucrări vor debuta în zona cimitirului de pe strada Iancu Jianu și vor continua în amonte, până în zona unde Primăria Municipiului Câmpia Turzii a întubat pârâul.

Ne cerem scuze pentru mirosurile și disconfortul generat de această lucrare, însă necesitatea ei este incontestabilă și o întârziere a acesteia ar putea cauza o adevărată epidemie în zona pârâului Racoșa.

Direcția Relații cu Comunitatea

ziare & stiri