Administrație · 88 · 04 August 2020

Lucrările de reabilitare a Școlii Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, în plină desfășurare

Lucrările de reabilitare a Școlii Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, în plină desfășurareariesnew.ro

Lucrările de reabilitare a Școlii Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, în plină desfășurare

Lucrările de construcții la obiectivul Reabilitare structurală și reamenajare arhitecturală pentru clădirea de ateliere la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, instituție de învățământ special aflată în subordinea forului administrativ județean au debutat și se află în plină desfășurare la acest moment.
Intervențiile vizează refacerea fațadelor construcției care găzduiește atelierele instituției, termoizolarea întregii clădiri, precum și derularea unor operațiuni la nivelul învelitorii clădirii, înlocuirea elementelor de lemn degradate, a jgheaburilor, burlanelor și a țiglelor deteriorate. În ceea ce privește partea interioară a clădirii, pe lângă acțiunile de consolidare a structurii de rezistență, lucrările constau în realizarea termoizolării, hidroizolării la nivelul planșeelor și a pardoselilor, refacerea/finisarea pereților, realizarea de tâmplării noi.
Lucrările mai vizează, totodată, și refacerea instalațiilor de alimentare cu energie electrică, atât cele interioare cât și cele de la exteriorul construcției, precum și instalațiile de apă și canalizare, fiecare spațiu fiind echipat și dotat în funcție de destinația sa. De asemenea, instalația de încălzire va fi înlocuită cu una nouă cu performanțe superioare în ceea ce privește randamentul, confortul termic și siguranța în exploatare, cea veche fiind dezafectată. La finalul lucrărilor, spațiile vor fi dotate cu mobilier nou, jocuri adaptate vârstei elevilor care le vor utiliza, iar atelierele de pictură vor dispune de toate materialele necesare pentru ca tinerii ce le trec pragul să își poată pune în valoare creativitatea.
Spațiul care împrejmuiește clădirea atelierelor a fost, de asemenea, regândit, urmând a fi întreprinse acțiuni pentru asigurarea unui acces facil pentru persoanele cu handicap locomotor. De asemenea, va fi creată și o zonă de spațiu verde, urmând a se realiza acțiuni de amenajare a acelui perimetru unde, printre altele vor fi plantați și pomi.
Lucrările au un termen de execuție de 22 de luni și sunt realizate de către societatea CONSTRUCT MAPCOM SRL. Valoarea totală lucrărilor este de 3.320.702,24 lei fără TVA.