Politica · 739 · 07 Februarie 2020

Marcel BOGDAN, un alt fel de PRIMAR, 100% pentru CÂMPIA TURZII-2020, corect și profesionist!

Marcel BOGDAN, un alt fel de PRIMAR, 100% pentru CÂMPIA TURZII-2020, corect și profesionist!ariesnew.ro

Dialog între social democrații din Câmpia Turzii

▶️ Adrian Mărinceanu: Spuneți-ne în câteva cuvinte cine este Bogdan Marcel, adică ce ne puteți spune despre dumneavoastră?

▶️ Bogdan Marcel: Sunt un cetățean al municipiului Câmpia Turzii De aproape treizeci de ani locuiesc împreună cu familia mea în acest oraș și în tot acest timp mi-am desfășurat activitatea profesională de ofițer de poliție. O perioadă îndelungată a carierei am avut funcții de conducere la Poliția municipiilor Turda și Câmpia Turzii, iar în prezent sunt colonel în rezervă.

#AM: Ce va determinat să intrați înviața politica a municipiului Câmpia Turzii?

#BM: În ultimii ani, tot mai mulți concetățeni m-au întrebat de ce nu intru în politică. Este cunoscută ideea că, azi, mulți oameni cu reale calități preferă să nu se mai înregimenteze politic deoarece nu se mai face distincție între lupta politică, de idei și “războiul personal”. Cu toateacestea “biruit-au gândul să mă apuc de această trudă” șiconsider că e datoria noastră, a tuturor care avem ceva de spus și de făcut, să acționăm.

#AM: Ani buni ați condus o instituie importantă pentru societatea în care trăim și anume Politia Muncipiului Câmpia Turzii și muncipiului Turda, funcție care va oferit posibilitatea să lucrați cu toate categoriile sociale, din acesta perspectivă cum arată societatea din interiorul instituției și în afara ei?

#BM: De-a lungul timpului am intrat în contact cu foarte multe persoane, am relaționat profesional cu toate categoriile sociale, am colaborat cu administrațiile locale din zonă. Am considerat în permanență că cetățenii au nevoie de siguranță, de liniște și stabilitate. De aceea vă pot spunecă pentru a realiza atribuțiile cu care am fost investit, am planificat, organizat și condus cu rigoare activitatea ce-a urmărit realizarea climatului de siguranță publică, cu alte cuvinte: am fost în slujba cetățeanului. Din afara instituției, ca simplu cetățean, consider că unei societăți fericite, pe lângă siguranța civică îi mai trebuie stabilitate și bunăstare. Statul trebuie să asigure aceste condiții esențiale, iar pentru realizarea lor factorului politic îi revine un rol esențial și viața politica a municipiului Câmpia Turzii?

#AM:Care este problema cea mai gravă cu care se confrunta în prezent orașul Câmpia Turzii?

#BM: În acest moment problema cea mai gravă cu care se confruntă Câmpia Turzii este lipsa unei viziuni moderne de dezvoltare a orașului pe toate palierele. Curățenia stradală și întreținerea spațiilor verzi sunt probleme care deranjează multă lume. Aduceți-vă aminte că ani la rând orașul Câmpia Turzii era recunoscut ca fiind un oraș curat și cochet!

#AM: Ce lipsește actualei conduceri a primăriei Câmpia Turzii

#BM:Capacitatea de a înțelege nevoile urgente, dar și de perspectivă ale municipiului și prioritizarea acestora, dar și lipsa dezvoltării infrastructurii pe bază de standarde europene.

#AM: Ce înseamnă, mai precis, în viziunea dvs. ,,a nu gîndi” pentru un politician?

#BM:“A nu gândi” înseamnă a-i lăsa pe alții să-ți dicteze acțiunile. “A nu gândi” pentru un politician înseamnă a ocoli nevoile cetățenilor, a nu se implica în rezolvare problemelor, a găsi scuze și a inventa motive, a nu avea o viziune strategică.

(Va urma)