Zoon Politikon · 175 · 29.05.2022 · 00:00

MAREA ABUREALĂ CONTINUĂ *Parcul Tetarom V de la Luna*, ÎN IMPAS. Gigantul în producerea de baterii de mașini electrice nu s-a mai arătat interesat de proiect!

By REDACȚIE
MAREA ABUREALĂ CONTINUĂ *Parcul Tetarom V de la Luna*, ÎN IMPAS. Gigantul în producerea de baterii de mașini electrice nu s-a mai arătat interesat de proiect!

Președintele Consiliului Județean Cluj a fost întrebat, într-o emisiune online, dacă mai există vreun interes al vreunui investitor în Parcul Tetarom V Luna – Câmpia Turzii.

„Da. Noi am și pus în buget, doi ani consecutivi, aproximativ 5 milioane de euro pentru a-l continua (proiectul de la Luna – n.r.). Au fost mai mulți investitori care au venit, au văzut terenul și am discutat îndeosebi pe partea de componente auto. Ultimul investitor care a fost pe partea de baterii auto pentru mașini electrice a avut interes, iar noi, împreună cu primăria, am fost deschiși.

Continuăm investiția acolo. În acest an, n-am prins decât o parte din bani și vom continua în anii care vin. Dacă există interes și un plan de afaceri bine stabilit din partea unui investitor, și noi vom contribui cu o sumă mult mai mare și vom investi în tot ceea ce înseamnă infrastructură”, a declarat Alin Tișe, la Ziua Live.

Tișe: „Interesul nostru rămâne deschis”

Șeful forului administrativ județean a mai spus că interesul Consiliului Județean Cluj în Parcul Tetarom V de la Luna – Câmpia Turzii rămâne deschis, mai ales dacă există și investitori interesați față de această zonă.

Realizatorul emisiunii l-a întrebat pe șeful CJ Cluj dacă producătorul de baterii electrice pentru mașini nu mai este interesat să investească în Parcul Tetarom V de la Luna.

„Ultima dată când a fost interesat s-a și anunțat public. Cred că anul trecut în toamnă, dacă bine îmi amintesc. Din acel moment, practic, cu acel investitor nu s-a mai discutat. Pe noi nu ne-a mai căutat.

Urma să-și facă un plan de afaceri, o schemă de ajutor de stat, și-așa mai departe… Erau într-un proces de pregătire pentru a lua decizia finală. În schimb, există foarte multe alte firme care se interesează de acele terenuri”, a explicat Alin Tișe, în emisiunea online.

115 hectare

este suprafața Parcului V Luna – Câmpia-Turzii

Proiectul a fost realizat de către arhitecții din Direcția de Urbanism a Consiliului Județean și a fost prezentat public în vara anului 2020. Specialiștii din Comisia de urbanism au fost foarte mulțumiți de zona propusă pentru realizarea parcului industrial – lângă autostradă și râul Arieș. Locația este aproape și de baza militară din Luna, unde există ideea de a se amenaja un aeroport cargo nou în Cluj.

În ultimele luni, au fost lansate mai multe informații referitoare la eventuali investitori în Parcul Tetaron V. Printre ele: o firmă privată de ansamblare autoturisme, dar și un mare producător de baterii electrice pentru mașini. Nicio informație nu s-a concretizat.

sursa: media9.ro

BACK TO TOP