Opinion Development Media Center · 551 · 12 Iun 2022

Mitul: POLITICIANUL, RELIGIOZITATEA AFIȘATĂ și VOTURILE BUNULUI CREȘTIN.

By PETRE POPP
Mitul: POLITICIANUL, RELIGIOZITATEA AFIȘATĂ și VOTURILE BUNULUI CREȘTIN.

Instinct de profit sau religiozitate electorală cu scopul de a seduce votanții!

Este destul de amuzant și plin de ipocrizie ca în calitate de politician să participi pe la slujbele religioase și să te dai un bun creștin, practicant în fața poporului, când în realitate scopul participării este acela de aduna un capital de imagine convertit apoi în câteva voturi...

Credința nu se afișează, se practică se trăiește decent și în comuniune cu aproapele tău! A pupa icoane în zi de sărbătoare în fața poporului, a-ți face cruci cu patos în public nu înseamnă evlavie sau a fi bun creștin, ci mai degrabă un scenariu care are ca raționament ideea: ,,mă văd oamenii la biserică deci sunt un bun creștin și mă votează!'' Fals! E un de fapt o superstiție politică și o goană după atenție!

A te afișa în biserică cu eșarfa tricoloră, însemn al statului român, și cu decorațiile primite de la Mitropolit și pomenit în fata obștei creștine ca într-o reclamă Coca-cola înseamnă că esti credincios, un bun creștin ce tine la valorile spirituale strămoșești? Se poate spiritualiza actul politic, sau spiritualitatea se politizeză? Chiar este necesar să folosești religiozitatea cetătenilor emoțional având ca scop votul? Se pare că da.

Este important să înțelegem edilul prin comportamentul lui constant, nu prin evenimentele regizate printr-o organizare menită să-i contureze o imagine publică de bun om, chiar bun creștin.

BACK TO TOP