Comunicate de presă · 608 · 12 Iulie 2019

Īn Primăria Câmpia Turzii nu se respectă Legea 544/2001 privind liberul acces la informatțiile de interes public!

Īn Primăria Câmpia Turzii nu se respectă Legea 544/2001 privind liberul acces la informatțiile de interes public!ariesnew.ro

Īn Primăria Câmpia Turzii nu se respectă Legea 544/2001 privind liberul acces la informatțiile de interes public!

În calitate de consilier local am solicitat de nenumărate ori informații de interes public și informații necesare exercitării mandatului de ales local, deși legea prevede că funcționarii și conducerea primariei, în termen de maxim 30 zile sunt obligate să ne pună dispoziție informațiile solicitate, nu s-a întâmplat așa ! Tot în conformitate cu legea alături de colegii mei am făcut reclamații administrative, dar tot degeaba !

O primărie, un primar european nu-și poate permite aroganța și luxul de a refuza cu obstinație un drept fundamental al cetățeanului, accesul la informațiile de interes public !

În campania electorală din 2016, actualul primar PNL, promitea că o să respecte legea și o să fie transparent în decizii, după ce în calitate de viceprimar și consilier local se lăuda pe Facebook cu petițiile făcute pe legea 544/2001, dar se pare că a uitat ! O întrebare legitima este: ce are de ascuns actuala conducere? Fondurile cheltuite pe festivaluri, mese festive, cursuri plătite la mare, vitrine de expoziții, imnuri plătite din banii publici, mărțișoare din aur de 24 K și multe alte lucruri pe care le ascunde de ochii cetățenilor?

Pentru că legea trebuie respectată chiar și de primar, am să solicit colegilor mei să definitivăm demersul nostru apelând la contenciosul administrativ !

Monica Uiorean - consilier local