Cultura · 929 · 13.05.2023

Nadiana Sălăgean din Câmpia Turzii actriță la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești 

By PETRE POPP
Nadiana Sălăgean din Câmpia Turzii actriță la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești 

Actriță - Născut(ă): 01.05.1974 la Câmpia Turzii

Absolventă Liceul industrial Câmpia Turzii și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” (1993-1997), București, clasa profesorului Ion Cojar, promoția 1998. Actriță la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești. Colaborează la Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, ArCuB, Teatrul Nottara din București.

Jucați de multă vreme (și) la Teatrul Metropolis din București. Cum au trecut acești ani?
Sunt, cred, trei ani, care au fost cei mai prolifici din viața mea de actriță, pentru că, pe lângă Jake și femeile lui, am intrat în multe alte spectacole, în care am avut norocul să joc roluri extrem de ofertante și care-mi plac foarte mult.

Ce a însemnat în cariera dumneavoastră Teatrul Metropolis? Ce înseamnă Jake și femeile lui în istoria personală?
În cariera mea, acest spectacol a însemnat întâlnirea cu un gen de personaj care nu mi-a fost la îndemână, care m-a adus de vreo două ori în pragul disperării, și la care am muncit mai mult decât pentru alte roluri mai mari ca întindere. În istoria personală, mai în glumă-mai în serios, i-am spus regizorului acestui spectacol, Claudiu Goga, că unul dintre lucrurile foarte bune pe care le-a făcut a fost că a legat o prietenie foarte frumoasă între șase actrițe de vârste diferite. (Fragment interviu)

Citiți în Ziarul Metropolis > https://www.ziarulmetropolis.ro/nadiana-salagean-actrita-publicul-de-la-metropolis-este-un-public-care-merge-la-teatru-saptamanal-deci-un-public-destept-si-educat/

BACK TO TOP