Actualitate · 568 · 01 Februarie 2018

O angajată de la Direcția de Drumuri Cluj, luată la bătaie de șef

O angajată de la Direcția de Drumuri Cluj, luată la bătaie de șefariesnew.ro

O scenă desprinsă dintr-un film de arte marțiale a avut loc în cursul dimineții de joi, la Direcția de Drumuri și Poduri Cluj, filială a CNAIR. O angajată a fost bătută cu bestialitate de un director nervos.

Proaspăt numit în funcția de director de investiții, Emil Dodan a luat-o la pumni pe o subalternă. Scena a avut loc în biroul lui Emil Dodan. Martorii susțin că în cursul dimineții de joi s-a derulat o ședință tehnică, în cadrul căreia s-a discutat de centura orașului Carei, unde lucrările au fost întrerupte de mai multe luni.

La un moment dat, directorul de investiții Dodan, care este finul lui Ilie Radu Băruță, directorul general regional al DRDP Cluj, i-a spus doamnei Violeta Alexa, șef de serviciu, să rezolve cu certificatele de plată pentru lucrările executate la centura Carei. ”Doamna Alexa a replicat că nu intră în atribuțiile ei să întocmească aceste documente de plată, și nici ale DRDP Cluj, aceste atribuții fiind ale dirigintelui de șantier. Doamna Alexa a mai relatat că pentru a completa acele documente ar fi nevoie de un ordin expres dat de CNAIR București. În acel moment domnul Dodan s-a enervat cumplit și a început să o înjure de mamă. Și-a pierdut complet controlul”, spune sursa EvZ.

Conflictul a escaladat și a degenerat în loviri. Speriată, șefa de serviciu VIoleta Alexa a fugit din biroul directorului Dodan care o înjura cum îi venea la gură. Femeia a fugit pe holul instituției cu directorul Dodan după ea. La un moment dat, spun sursele EvZ, directorul i-ar fi aplicat un pumn în cap ceea ce a lăsat-o lată, pe podea, pe Violeta Alexa.

Speriat de ce a făcut, mai spun surse EvZ, Dodan s-ar fi dus în biroul directorului Băruță, nașul său, și i-a povestit despre întâmplare. Ordinul dat de Băruță a fost de ștergere a imaginilor video înregistrate de una din camerele video amplasate pe holul instituției, și care a surprins momentul agresiunii.

Directorul de investiții Emil Dodan nu a putut fi contactat, având telefonul închis.

Comisarul Gina Pop de la Inspectoratul de Poliție Cluj a precizat că Violeta Alexa s-a deplasat la sediul Poliției Cluj și a depus o plângere penală împotriva lui Emil Dodan. Dacă va fi găsit vinovat pentru agresiune, Emil Dodan va fi trimis în judecată și condamnate pentru fapte cu violență.

Acest incident este al doilea de acest fel. În urmă cu câteva luni, directorul Ilie Băruță i-ar fi smuls telefonul din mâna unei angajate pentru a face verificări cu anumite ”scurgeri de informații”.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat pentru EvZ că un astfel de comportament este de netolerat în cadrul companiei. ”S-a constituit o comisie de cercetare disciplinară pentru a se stabili ce s-a întâmplat la DRDP Cluj. Cei care au astfel apucături trebuie să înțeleagă că locul de muncă nu este un ring de box și nici nu le scrie în fișa postului ce trebuie să bată subalternii”, a spus Șerbănescu.