News · 118 · 02.11.2023

Paris: un cuplu de moldoveni arestat pentru ca au desenat steaua lui David pe clădiri

By REDACȚIE
Paris: un cuplu de moldoveni arestat pentru ca au desenat steaua lui David pe clădiri

De câteva zile, în regiunea pariziana au fost descoperite numeroase desene reprezentând Steaua lui David. Pe 27 octombrie, mai multe astfel de desene au fost găsite pe fațada unei școli din capitala Frantei. Procuratura confirma arestarea unui cuplu de moldoveni și expulzarea lor din Franta, scrie BFMTV

De câteva zile, Stele lui David pictate cu șabloane aufost găsite pe pereții cladirilor din regiunea Parisului. Aproximativ cincizeci de astfel de desene au fost numărate în Paris și suburbiile sale interioare. Printre acestea, stelele lui David au pictat cu albastru folosind un șablon.

Aceste inscripții au fost găsite în special în Seine-Saint-Denis, pe pereții spațiilor de locuit sau clădirilor profesionale ale comunității evreiești. Altele au fost găsite pe clădiri fără legătură cu religia, în special la Paris. Aceste stele par să fi fost făcute de același grup de oameni, a aflat BFMTV de la o sursă apropiată subiectului. Prin urmare, este căutat un cuplu neidentificat. Ar fi putut acționa cu complici.

Dar înainte de acest episod au avut loc alte incidente. Astfel, într-un alt dosar, doi autori, un cuplu, au fost arestați pe 27 octombrie pentru că au desenat 15 stele folosind un șablon în arondismentul 10 din Paris. O arestare pentru prejudiciu agravat de faptul că a fost săvârșită din cauza originii sau religiei.

Acest cuplu din Moldova aflat ilegal în Franța - neînregistrați - a fost plasat într-un centru de detenție administrativă, pentru a fi returnați în Moldova. Procedurile judiciare au fost, așadar, închise din cauza expulzării lor din teritoriu. Mai mult, aceștia au declarat că au comis această infracțiune la ordinul unui alte persoane.

In Franța au fost raportate 857 de acte antisemite din 7 octombrie și au fost efectuate 425 de arestări.

BACK TO TOP