Investigation · 1155 · 25.03.2022

Pe surse: Interesele NATO din zona Câmpia Turzii spulbera avantajele OLIGARHILOR locali!

By REDACȚIE
Pe surse: Interesele NATO din zona Câmpia Turzii spulbera avantajele OLIGARHILOR locali!

Ultimii ani au dus la o intensificare fără precedent în istoria zonei noastre, a intereselor politice în instituțiile administrației locale și societățile subordonate Primăriei. Nici o simplă angajare în aparatului administrativ, nu se poate realiza fără intervenție politică, peste 100 de angajări în primărie au fost exclusiv destinate membrilor de partid și clientelei.
Raportul Curții a României a descoperit la Sc Domeniul Public ,,vaca de muls” a oligarhilor faptul că nu au fost respectate prevederile legale referitoare la atribuirea contractelor de achiziție publică, dându-se un exemplu concret de achiziții realizate prin divizarea unui contract în mai multe contracte distincte de valoare mai mică (care modifică procedurile de achiziție). Cu alte cuvinte Sc. Domeniul Public SA a devenit ,,distribuitorul” de bani prin achiziționarea materialelor, a utilajelor, închiriere utilaje…atribuirea lucrărilor cu destinație precisă, astfel încât circuitul banului în natură să-și urmeze cursul. Singura politică a firmei fiind ,,nu poți vinde un produs ieftin primăriei, pentru că nu încape toată lumea în preț”. Mai direct parandărutul. Astfel au apărut case, bani, conturi, petreceri, vacanțe, cadouri, într-un oraș care moare și populația sărăcește, dar oligarhii partidului se îmbogățesc și amenință, întocmesc dosare penale…
Problema este că interesele strategice NATO din zona Câmpia Turzii, nu se pot realiza decât într-un areal curat și liber de oligarhi, astfel au apărut mișcări în structurile de forță, cu oameni noi dispuși să aplice lege și care au o deviză ,,mai puțină politică, mai multă muncă în aplicarea legii”!

BACK TO TOP