Administrație · 705 · 01 Februarie 2019

Petre POP: Bugetul trebuie tradus pe înțelesul oamenilor!

Petre POP: Bugetul trebuie tradus pe înțelesul oamenilor!ariesnew.ro

Bugetul trebuie tradus pe înțelesul oamenilor!

Întocmirea bugetului de venituri și cheltuieli a unei localități, județ...este foarte importantă, este cea mai remarcabilă decizie care se ia într-o unitate administrativ teritorială, putem spune că această hotărâre reflectă viziunea factorilor de decizie asupra activității primăriei și consiliului local pe un an de zile și bineînțeles cu efecte pe viitor, de aceea este imperios necesar ca cetățenii să fie implicați în întocmirea bugetului. Ne dorim o administrație care să conducă orașul după principii europene, prin decizii transparente, de aceea bugetarea participativă este necesară și obligatorie.
Noi am început acest demers în 2015, când întocmirea bugetului s-a realizat prin dezbatere publică și prin implicarea societății civile și a factorilor de decizie din oraș, din păcate acest demers nu a fost continuat.
Trebuie făcută o analiza lucidă, onestă, profesionistă și nepărtinitoare a bugetului pe anul 2019. Bugetul trebuie tradus pe înțelesul oamenilor, afișarea unor capitole de cheltuieli a unor cifre și procente nu reprezintă o dezbatere reală, este doar o capcană care simulează dezbaterea publică, fiind doar o formalitate necesară, o pseudo dezbatere.
Cetățenii trebuie să cunoască cum și pe ce se cheltuiesc banii lor! Eu personal și colegii mei, vom milita pentru ca bugetarea participativă să se realizeze real și eficient, nu doar declarativ!
Petre Pop- consilier județean