Actualitate · 634 · 03 Iulie 2020

Petre POP consilier judetean: Singura șansă ca să câștigăm alegerile la Câmpia Turzii este o alianță electorală în jurul unui candidat unic

Petre POP consilier judetean: Singura șansă ca să câștigăm alegerile la Câmpia Turzii este o alianță electorală în jurul unui candidat unicariesnew.ro

Singura șansa ca să câștigăm alegerile la Câmpia Turzii este o alianță electorală în jurul unui candidat unic, puternic, independent profesional și cu o experiență reală în managementul administrației! *

Între a câștiga alegerile și a-ți dori sau a-ți imagina că le câștigi e o mare diferență, doar conjunctura politică nu ține locul strategiei și bineînțeles al managementului electoral, de asemnea un plan/proiect nu îți garantează succesul, însă lipsa lui duce în mod sigur către eșec.
Pasiunea și ura împotriva adversarului politic nu ține locul priceperii și nici nu-ți optimizează acțiunile politice, de aceea avem nevoie de luciditate și echilibru dar mai ales de experiență.
PSD Câmpia Turzii trebuie neapărat să iasă din logica alegerilor prezidențiale când ne-am imaginat că un candidat conjunctural ne va mobiliza electoratul și poate poate printr-o minune, prin hazard vom câștiga alegerile. Realitatea ne-a demostrat că am greșit. Cu o organizație PSD timidă, aflată în afara legitimității statutare, lipsită de forță, necombativă în ultimele luni, zdruncinată de orgolii și fantasme obsesive, căruia i se face agenda politică în afara organizatiei, ne îndreptam 100% spre un eșec!
Din păcate, actualul sistem electoral cu un singur tur oferă un ,,bonus” primarului în funcție, după părerea mea injust și nemeritat, care matematic are șanse mai mari, deși voturile ,,pentru” sunt mai puține în comparatie cu ,,împotrivă”, doar pentru că cele din urmă sunt împărțite pe mai mulți candidați! O demonstrează ultimele alegeri locale, ce-i drept la Câmpia Turzii a fost o excepție în 2016, când primarul în exercitiu, cu tot cu ,,bonus” s-a clasat pe locul 5... Deci se poate 😊!
De aceea, singura șansă ca să câștigăm alegerile la Câmpia Turzii este o alianță electorală în jurul unui candidat unic, puternic, independent profesional și financiar, cu o experiență reală în management, fără sinecură de la stat sau să-și apere locul de muncă. Am convingerea că încă mai există timp și resurse pentru un proiect real și puternic astfel încât anul 2020, să fie anul schimbării și al victoriei!

Petre Popp-sociolog