Politica · 609 · 29 Aprilie 2020

Petre POP: De ce e nevoie de cultură la Câmpia Turzii? De ce istorie, identitate și simboluri locale promovate de administratia locală?

Petre POP: De ce e nevoie de cultură la Câmpia Turzii? De ce istorie, identitate și simboluri locale promovate de administratia locală?ariesnew.ro

De ce e nevoie de cultură la Câmpia Turzii? De ce istorie, identitate și simboluri locale promovate de administratia locală?

Pentru că ne dorim un început, un început ce se bazează pe rădăcinile noastre, un pas care trebuia făcut mult mai demult.
Nu ne mai cunoaştem rădăcinile, am devenit, sterili, blazaţi, uneori disperaţi, nu mai ştim să ne cinstim locul de baştină, nu mai suntem mândrii!
Ideea de a vorbi despre locuri, persoane, evenimente, proiecte locale a apărut şi în urma unor discuţii, destul de aprinse, cu locuitori ai oraşului cu pregătire care au trăit evenimente istorice, sociale, economice deosebite la nivel local. Am discutat cu profesori, cadre medicale, ingineri, preoţi și astfel ideea s-a transformat într-o acţiune clară, ne-am creionat o strategie şi acum îndeplinim pas cu pas.
Sunt convins că mai sunt şi pesimişti care spun că de asta aveam acum nevoie? Şi le răspund hotarât, DA, avem nevoie să ne regăsim, să ne unim, să ne reformulăm anumite concepte despre viaţă, să fim mai încrezători în noi şi în ceea ce putem face!

Petre POP-consilier județean