Politica · 474 · 20 August 2020

-POCĂIT, CREȘTIN SAU PRETEXT POLITIC/ELECTORAL?!

-POCĂIT, CREȘTIN SAU PRETEXT POLITIC/ELECTORAL?!ariesnew.ro

-POCĂIT, CREȘTIN SAU PRETEXT POLITIC/ELECTORAL?!
Știm deja cu toții că valorile europene sunt bazate pe unitate în diversitate și în respectarea depturilor fundamentale ale omului. Printre acestea se află și apartenența la o religie, cult sau denominațiune spiritual; un astfel de subiect se afirmă doar, nu se comentează.
Dar pentru că în campania electorală din orice subiect se face o miză politică, lideri și membri de partid care se declară creștini cu frica lui Dumnezeu (deși acest subiect nici nu are ce căuta în politică) își permit să vorbească despre credința unora ca fiind un dezavantaj politic.
Eu m-am născut într-o familie tradițională de creștini penticostali. Bunicul meu, Gal Ioan a fost un evanghelist prigonit de regimul comunist, iar socrul meu este creștin ortodox, făt la biserica din Sopor. M-am născut într-o familie de creștini așa cum peste 80% din cetățenii din Câmpia Turzii se declară, unii creștini ortodocși , alții creștini catolici, greco-catolici, reformați, baptiști, și așa mai departe. Toți avem același Dumnezeu, toți ar trebui să cunoștem pocăința pentru că este un atribut fundamental al creștinismului, nu doar o religie. Mai mult decât atât trebuie să ne respectăm atât crezul familiei noastre, cât si pe cel al semenilor noștri.
Din păcate, în anul 2020, încă mai există reminiscențe din regimul comunist când a-ți afirma public crezul era o mare problema. Unii adversari politici încearcă să se folosească de acest lucru mergând pe logica următoare: pe Avram nu-l votează oamenii că e ,,pocăit”!
Un lucru fals si primitiv, având în vedere că românii au votat un președinte protestant unitarian, pe Klaus Iohannis, că apreciază un musulman pe Raed Arafat și că cetățenii din Câmpia Turzii își doresc un primar al tuturor credincioșilor, indiferent de religie.