Facebook Scan · 3085 · 13 Noiembrie 2018

Polițiști locali ,,ANALFABEI" plătiți cu peste 3000 de lei pe luna de la bugetul Primăriei Câmpia Turzii?

Polițiști locali ,,ANALFABEIariesnew.ro

Politia Locală din Câmpia Turzii este un serviciu public local pe care cetatenii îl plătesc prin taxele și impozitele achitate anual. Costurile cu: salariile, dotarile materiale, cursurile de calificare, costă municipiul Câmpia Turzii într-un mandat electoral ( 4 ani) aproximativ 1 milion de euro. Merită acest efort din partea populatiei? Iată o mostră care ne pune pe gânduri, o INVITAȚIE oficială, cu antetul Primăriei Câmpia Turzii. Un politist local, fost viceprimar UDMR, angajat ca urmare a unor aranjamente politice, înșcolit pe banii primăriei 4 luni la Drobeta Turnu Severin, amendează zilnic cetatenii din oraș, dar nu este capabil să completeze corect un act oficial.

Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conținutul de idei nu este înțeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial.

Prin contrast, există și noțiunea de analfabetism absolut. Conform definiției date de UNESCO în 1958, analfabetă este considerată o persoană care nu a învățat niciodată să scrie și să citească. ( sursa wikipedia.org)p