Cultura · 426 · 13 Mai 2020

Poveștile AudioPuck din această săptămână

Poveștile AudioPuck din această săptămânăariesnew.ro

Poveștile AudioPuck din această săptămână

Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, lansează în această săptămână încă patru povești în cadrul proiectului „AudioPuck, poveștile copilăriei”/ „AudioPuck/Népek meséi", care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării.
Elevii care învață în limbile română și maghiară pot asculta gratuit pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro încă patru basme.
Astfel, marți, 12 mai, au fost postate pe site-ul instituției clujene două povești audio. Una dintre ele este „Frumoasa și Bestia”, de Frații Grimm, în lectura actriței Andra Ștefan:
http://teatrulpuck.ro/…/2020/05/frumoasa-si-bestia-andra.mp3
Ilustrația muzicală este asigurată de Attila Nagy.
De asemenea, mai poate fi ascultată și povestea în limba maghiară „A fakanál/„Lingura de lemn”, citită de Mostis Balázs:
http://teatrulpuck.ro/…/4.-A-fakan%C3%A1l-Am%C3%BAr-parti-n…
Ilustrația muzicală este semnată de Cebrát Szilárd.
Totodată, joi, 14 mai, vor fi postate alte două asemenea povești. Este vorba de „Păcală în satul lui”, în lectura lui Ionuț Constantinescu și de „Az okos leány”/„Fata deșteaptă”, citită de Bondár Tibor.
AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși ,,Puck”. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.
A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.
Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.
Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.