Education · 418 · 06.11.2023

Preșcolarii Grădiniței “Prichindelul Isteț” Turda au luat parte la cursuri gratuite de  dezvoltare a gândirii logico-matematice

By REDACȚIE
Preșcolarii Grădiniței “Prichindelul Isteț” Turda au luat parte la cursuri gratuite de  dezvoltare a gândirii logico-matematice

250 de preșcolari ai Grădiniței „Prichindelul Isteț” Turda au beneficiat de de cursuri gratuite de formare și dezvoltare a gândirii logico-matematice prin învățatarea aplicațieiScratchJR.

Astfel, în cadrul proiectului „Tech Isteț”, finanțat prinprogramul Start ONG, lansat de Kaufland România șiimplementat de asociația Act for Tomorrow, 12 educatori au participat la cursuri de formare pentru a folosi aplicațiaScratchJR, astfel încât, prin activități specifice, să susținădezvoltarea gândirii logico-matematice a copiilor exact atuncicând este mai important, în fereastra de dezvoltare cognitivă3-6 ani, când aceștia își formează gandirea.

„Tech Isteț” este un proiect derulat de Grădinița „PrichindelulIsteț”, care, pe parcursul ultimelor luni a pus un zâmbet pe fața copilașilor, dar și a părinților prin activitățile derulate cu cei mici.

Proiectul a reușit să le dezvolte copiilor gândirea logico-matematică și algoritmică prin diferite activități realizate de educatoarele grădiniței, care au fost instruite chiar la începutulproiectului.

Prin platforma ScratchJr. și cu ajutorul tabletelor și a laptop-ului achiziționat în cadrul proiectului, copilașii au reușit săstudieze și să înțeleagă lucruri noi, să fie fascinați și atrași de acest proces de învățare în același timp.
Gândirea logico-matematică reprezintă o abilitate esențială îndezvoltarea cognitive a individului și joacă un rol crucial înnumeroase aspecte ale vieții cotidiene. Iată câteva informațiidespre importanța gândirii logico-matematice: dezvoltareaabilităților de rezolvare a problemelor, a abilităților critice și agândirii abstracte.

„Acest proiect a adus multă bucurie copilașilor din grădinițanoastră, dezvoltându-le gândirea logică și abilitățilealgoritmice prin activități inovatoare. Cu ajutorul platformeiScratchJr. și a echipamentelor tehnologice de ultimăgenerație, preșcolarii au descoperit pasiunea pentru învățareși tehnologie. Sunt recunoscătoare pentru implicarea, interesul și mobilizarea membrilor grădiniței și, totodată, pentru sprijinul oferit de Programul Start ONG.”, a transmisdoamna director, Lubiana Bunea.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România șiimplementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniilevizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilorpublice de învățământ preuniversitar și grupurilorinformale/de inițiativă.

Descriere grădiniță: Grădinița „Prichindelul Isteț” este o poartă spre o altă lume, o lume a copilăriei, a frumosului și a bucuriei nemărginite.

BACK TO TOP