Politica · 92 · 14 Aprilie 2019

Prin votul acordat de români candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, România va avea garanția că va fi în primul rând în Europa în sectorul agricol și nu numai!

Prin votul acordat de români candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, România va avea garanția că va fi în primul rând în Europa în sectorul agricol și nu numai!ariesnew.ro

Prin votul acordat de români candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, România va avea garanția că va fi în primul rând în Europa în sectorul agricol și nu numai!

Astăzi, în ultima zi a Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Zootehnie AGRARIA, care se desfăşoară în comuna Jucu, din județul Cluj, am stat de vorbă cu fermierii, cu comercianții dar și cu specialiștii în agricultură despre dificultățile pe care aceștia le întâmpină în sector. În discuțiile avute, le-am transmis tuturor faptul că atât eu cât și colegii mei din PNL vom rămâne aproape de agricultorii din România și le vom apăra interesele în Parlamentul European, așa cum am făcut-o și până acum.

În contextul viitorului Cadru Financiar Multianual, este fundamental faptul că noua Politică Agricolă Comună va fi una bine finanțată, a cărei pondere în bugetul total al UE va fi cel puțin menținut pentru a se asigura că sectorul agricol este sustenabil din punct de vedere economic, răspunde cererii în creștere, oferă obiective ecologice și climatice și promovează creșterea economică și ocuparea forței de muncă în zonele rurale. Uniunea Europeană va contribui în continuare la consolidarea competitivității agricole, la stabilizarea veniturilor și la reducerea decalajului dintre zonele rurale și zonele metropolitane.

Datorită PNL și a familiei politice a PPE, viitoarea Politică Agricolă Comună va rămâne o politică bazată pe structura sa în doi piloni, pe normele comune ale UE și pe cooperarea dintre nivelurile european și național. Principiul subsidiarității va ghida acțiunile UE, însă orice încercare de renaționalizare a PAC trebuie evitată, deoarece aceasta ar duce la dezechilibre ale concurenței pe piața unică. Sprijinul pentru noile tehnologii și angajamentul ferm față de modernizarea, simplificarea și eficiența structurii și instrumentelor PAC sunt de o importanță majoră.

În vederea îmbunătățirii rezilienței sectorului agricol, acesta trebuie să poată face față în mod eficient volatilității veniturilor agricole, riscurilor climatice și de sănătate și crizelor de piață. Plățile directe ale PAC, finanțate de UE, trebuie menținute ca un prim nivel substanțial de stabilitate și o plasă de siguranță pentru veniturile fermelor.

PNL și Grupul PPE din Parlamentul European sprijină alocarea corectă a plăților directe pentru fermierii români și europeni. Mai mult, pentru a spori sustenabilitatea economică și de mediu a sectorului agricol, se va acorda sprijin adecvat pentru investiții și inovare, cum ar fi sprijinirea directă a investițiilor directe și îmbunătățirea accesului la instrumentele financiare, în special EFSI.

Nu în ultimul rând, noua PAC va continua să stimuleze dezvoltarea economică în zonele rurale, în care fermele familiale rămân centrul vieții. Inițiativele de susținere a tinerilor agricultori și promovarea reînnoirii generațiilor vor fi adaptate la viitoarea PAC și abordate prin stabilirea unei strategii la nivelul UE, bazată pe măsurile de sprijin actuale de instalare și pe noile instrumente care să promoveze transferul fermelor.

Prin votul acordat de români candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, România va avea garanția că va fi în primul rând în Europa în sectorul agricol și nu numai!

ziare & stiri