Eveniment · 466 · 18 Septembrie 2019

Produs de Cluj la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni desfășurat la Chișinău

Produs de Cluj la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni desfășurat la Chișinăuariesnew.ro

Produs de Cluj la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni desfășurat la Chișinău

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a participat între 14 și 15 septembrie la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău și a fost organizat de Centrul Etno-Cultural Vatra.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Invitația de a participa la un eveniment care reunea românii din Ucraina, Serbia, România și Republica Moldova ne-a onorat, deoarece nu e puțin lucru să ai ocazia să arăți ce ai mai frumos, modul în care păstrezi tradițiile seculare, dar să și înveți din experiența fraților români din alte țări. Mai mult, a fost o bucurie pentru noi să vedem că, deși aflați departe unii de alții, românii au o mulțime de lucruri în comun, indiferent de locul în care viețuiesc”.

Clujul a fost reprezentat la acest eveniment de patru artizani și producători locali, dar și de maestrul Florin Piersic, artistul vocal Marius Ciprian Pop și de Ansamblul Folcloric Cununa Apusenilor din Gilău. Ei au avut bucuria de a fi parte a festivalului care a reunit meșteșugari și ansambluri folclorice din cele patru țări invitate și au putut prezenta o parte din cultura populară locală, de la cea artizanală la prepararea dulciurilor de casă. Concomitent, reprezentanții Clujului au legat prietenii cu românii din afara granițelor, creând punți de legătură peste hotare.