Story · 330 · 24.10.2023

Prof. dr. Cornel Popovici: Remember - 23 de ani de la reînființarea *Fanfarei Promenada*

By REDACȚIE
Prof. dr. Cornel Popovici: Remember - 23 de ani de la reînființarea *Fanfarei Promenada*

"Pe 24 octombrie 2000, în biroul primarului Hanga, împreună cu colonelul Dan de la Unitatea Militară, pregăteam festivitățile prilejuite de "Ziua Armatei". În final, am sugerat să invităm formația de suflători a Bisericii Penticostale Nr. 2 care să conducă procesiunea. La momentul ieșirii oficialităților din Primărie, trompetistul Unității Militare, Nicușor Lăcătuș, ar trebui să intoneze "Onor la comandant”.

După discuții pro și contra, s-a stabilit această variantă: invitarea "Fanfarei”. Mi-a revenit misiunea de a convinge formația bisericii să participe la acest eveniment. Au fost de acord și, dat fiind primirea călduroasă din partea participanților, ne-am hotărât să înființăm fanfara orașului având ca bază actuala formație a bisericii. Cu această ocazie, doresc să îi mulțumesc domnului Ispan Alexandru pentru că a pus bazele acestei noi formații a orașului.

Colonelul Dan Vasile a promis și a echipat membrii formației cu uniforme militare. Totodată, am preluat instrumentele părăsite din magazia Clubului Muncitoresc. După 2 ani, dirijorul bisericii s-a retras din motive obiective. Din 2003, după ce s-a reușit remunerarea conducătorilor de formații cultural-artistice (dansuri, cor etc.), grație regretatului primar Vasinca și a șefei de personal din Primărie, Felicia Tiut, conducerea fanfarei a fost încredințată actualului dirijor, Radu Sălăjean.

Ideea a fost una salutară. În prezent, fanfara orașului reprezintă mândria localității, fiind prezentă la toate evenimentele importante, atât din localitate, cât și din țară și străinătate."

BACK TO TOP