Story · 211 · 24.10.2022

prof. dr. Cornel POPOVICI: Remember -Reînființarea *Fanfarei Promenada* Câmpia Turzii

By REDACȚIE
prof. dr. Cornel POPOVICI: Remember -Reînființarea *Fanfarei Promenada* Câmpia Turzii

Pe 24 oct. 2000 în biroul primarului Hanga împreună cu colonelul Dan de la Unitatea Militară pregăteam festivitățile prilejuite de ,,Ziua Armatei”, în final am sugerat să invităm formația de suflători ai *Bisericii Penticostale Nr. 2* care să conducă procesiunea, iar în momentul ieșirii oficialităților din Primărie, trompetistul Unității Militare *Nicușor Lăcătuș* să intoneze ,,Onor la comandant”. După discuții pro și contra s-a stabilit această variantă, invitarea ,,Fanfarei”. Mie mi-a revenit misiunea să conving formația bisericii să participe la un astfel de eveniment. Au fost de acord, iar primirea călduroasă de către participanți ne-a determinat să înființăm fanfara orașului având ca bază actuala formația bisericii cu această ocazie doresc să-mulțumesc d-lui *Ispan Alexandru* pe această cale pentru că a pus bazele acestei noi formația oraș.

Colonelul *Dan Vasile* a promis și a echipat membrii formației cu uniforme militare totodată am preluat instrumentele părăsite în magazia *Clubului Muncitoresc*. După 2 ani dirijorul bisericii s-a retras din motive obiective iar din 2003 după ce s-a reușit remunerarea conducătorilor de formații cultural artistice/dansuri/ cor… mulțumită regretatului primar *Ioan Vasinca* si a șefei personal din Primărie *Felicia Tiut*, conducerea fanfarei a fost încredințată actualului dirijor *Radu Sălăjean*.

Ideea a fost salutară, iar în prezent fanfara orașului este mândria urbei, fiind prezentă la toate evenimentele importante din localitate, țară și din străinătate.

BACK TO TOP