Pe 24 oct. 2000 în biroul primarului Hanga împreună cu colonelul Dan de la Unitatea Militară pregăteam festivitățile prilejuite de ,,Ziua Armatei”, în final am sugerat să invităm formația de suflători ai *Bisericii Penticostale Nr. 2* care să conducă procesiunea, iar în momentul ieșirii oficialităților din Primărie, trompetistul Unității Militare *Nicușor Lăcătuș* să intoneze ,,Onor la comandant”. După discuții pro și contra s-a stabilit această variantă, invitarea ,,Fanfarei”. Mie mi-a revenit misiunea să conving formația bisericii să participe la un astfel de eveniment. Au fost de acord, iar primirea călduroasă de către participanți ne-a determinat să înființăm fanfara orașului având ca bază actuala formația bisericii cu această ocazie doresc să-mulțumesc d-lui *Ispan Alexandru* pe această cale pentru că a pus bazele acestei noi formația oraș.
Colonelul *Dan Vasile* a promis și a echipat membrii formației cu uniforme militare totodată am preluat instrumentele părăsite în magazia *Clubului Muncitoresc*. După 2 ani dirijorul bisericii s-a retras din motive obiective iar din 2003 după ce s-a reușit remunerarea conducătorilor de formații cultural artistice/dansuri/ cor… mulțumită regretatului primar *Ioan Vasinca* si a șefei personal din Primărie *Felicia Tiut*, conducerea fanfarei a fost încredințată actualului dirijor *Radu Sălăjean*.
Ideea a fost salutară, iar în prezent fanfara orașului este mândria urbei, fiind prezentă la toate evenimentele importante din localitate, țară și din străinătate.